Nederlandse Hartstichting 515 views

Follow
Over het Goede Doel

Nederlandse Hartstichting
Lange tijd waren hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Sinds 2009 is dat niet langer het geval. Toch overlijdt 1 op de 3 Nederlanders door een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte. Het gaat om bijna 41.000 mensen per jaar. De Nederlandse Hartstichting wil deze ziekten voorkomen en bestrijden. Ze strijdt al ruim 45 jaar tegen hart- en vaatziekten door te investeren in wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, voorlichting en preventie. Het werk kan uitsluitend gedaan worden dankzij giften van particulieren en bedrijven en de inzet van trouwe vrijwilligers.

Lees verder >
Uw gift
Uw gift maakt de strijd tegen hart- en vaatziekten mogelijk. Van elke euro die de Hartstichting ontvangt gaat € 0,80 naar wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, preventie en voorlichting. Hiermee voldoet de Hartstichting ruim aan de norm van het CBF-Keurmerk.

Lees meer >

Wetenschappelijk onderzoek
Meer onderzoek is hard nodig om oorzaken te achterhalen en nieuwe medische toepassingen in de praktijk te brengen. De Hartstichting besteedt daarom het grootste deel van haar inkomsten aan wetenschappelijk onderzoek. Om het aantal sterfgevallen en aantal patiënten op den duur omlaag te brengen.

Lees meer >

Preventie en voorlichting
Onder meer via campagnes geeft de Hartstichting voorlichting aan het publiek. Bijvoorbeeld de campagne ‘We hebben je hart nodig’ (lees meer verderop) en de 6 minuten campagne, gericht op het juiste handelen bij een hartstilstand. De Hartstichting heeft een complete lijn foldermateriaal over hart- en vaatziekten, de risicofactoren en de gezonde leefstijl. Bij de Informatielijn staan de voorlichters elke werkdag van 9u tot 13u voor u klaar (0900 3000 300, lokaal tarief).

Patiëntenzorg
De cijfers liegen er niet om: bijna één miljoen Nederlanders lijden aan een hart- of vaatziekte. En dit aantal stijgt nog altijd. De Hartstichting investeert in de verbetering van zorg voor hart- en vaatpatiënten. Belangrijk hierbij is dat patiënten met hart- en vaatziekten een goede kwaliteit van leven hebben. Ook is er aandacht voor de naaste familie en lotgenotencontact.

Campagne ‘We hebben je hart nodig’
Bij vrouwen zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één. Hart- en vaatziekten zijn niet alleen een mannenziekte. Elk jaar overlijden er zelfs meer vrouwen dan mannen aan.Om aandacht te vragen voor deze feiten, zijn we in het najaar van 2010 gestart met de campagne ‘We hebben je hart nodig’. Met de campagne vragen we het publiek om giften, waarmee we wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen financieren. Zo vergroten we onze kennis op het gebied van oorzaken en behandeling bij vrouwen en bieden we vrouwen in de toekomst net zulke goede zorg als mannen.

Lees meer >

Niets gevonden

Contact Us

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633