Masarang Foundation 343 views

Follow
Over het Goede Doel

Wat doet de Stichting Masarang?

De Stichting Masarang heeft als doel om het milieu te redden door de actieve participatie van de lokale bevolking. Door middel van zijn projecten werkt de stichting aan oplossingen voor de meest prangende problemen waarmee de wereld momenteel wordt geconfronteerd: klimaatverandering, het uitsterven van dieren en planten, vernietiging van ecosystemen, armoede en onderontwikkeling.
Masarang beheert projecten die tegen minimale kosten een maximale verbetering bewerkstelligen voor de bevolking en de natuur. De projecten verbinden op unieke wijze de mogelijkheden van de natuur, het potentieel van de lokale mensen, plaatselijke tradities en gebruiken, technologie en wetenschap.

De Masarang stichting is in 2001 opgericht door Willie Smits (Indonesiër, maar Nederlander van geboorte). De organisatie is sterk geworteld in de lokale Indonesische gemeenschap en telt momenteel circa 40 lokale medewerkers. In december 2010 werd Masarang International gelanceerd, die de projecten van Masarang in Indonesie zichtbaarheid geeft buiten het land. Deze stichting werkt met louter vrijwilligers.

Doelstellingen Masarang

  • Bescherming van de natuur middels het geven van alternatieven aan de lokale bevolking
  • De unieke biodiversiteit van Indonesië behouden en bedreigde planten en dieren voor uitsterven behoeden
  • Het regenwoud terugplanten en uitbreiden en haar ecologisch en economisch potentieel beter gebruiken
  • Landbouw- en productiemethoden implementeren die niet vervuilen, de natuur versterken en de lokale bevolking een betere opbrengst geven
  • De lokale bevolking onderwijs en ontwikkelingsmogelijkheden bieden die armoede bestrijden, zelfredzaamheid vergroten en bijdragen aan milieubehoud

Kijk op de website voor meer informatie over onze projecten en steun ons. We hebben uw hulp hard nodig: WWW.MASARANG.NL

Niets gevonden

Contact Us

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633