Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 40.000 kinderen in 43 prachtige projecten

 

De 10 kenmerken van Kinderfonds MAMAS

 1. MAMA POWER  In Zuid-Afrika nemen vooral vrouwen verantwoordelijkheid. Zij bieden in hun eigen omgeving kinderen in ernstige armoede dagelijkse zorg, veiligheid en liefde.
 2. Lokaal initiatief  Alleen wanneer lokale mensen zelf het initiatief nemen tot hulp, ontstaat er draagvlak in de gemeenschap en heeft het project kans van slagen.
 3. School=toekomst  De MAMAS helpen de kinderen veilig en gezond door hun schooltijd heen, met dagelijks eten, kleding, huiswerkhulp, medische zorg, sport & spel.
 4. Trouw  Een kind uit de armoede redden is altijd een kwestie van trouw en lange adem. Niet alleen een boterham vandaag, maar 18 jaar zorg tot het kind zelfstandig is.
 5. Samen sterker  Alle MAMAS werken in heel Zuid-Afrika onderling nauw samen. Daarmee inspireren ze ook anderen. We noemen dat de Beweging van hoop!
 6. Zij bepalen  De MAMAS bepalen zelf welke zorg en aanpak nodig zijn. Zij weten zoveel beter dan wij wat de kinderen nodig hebben en welke hulp het beste werkt.
 7. Wij controleren  Over de besteding van het geld worden vooraf strikte afspraken gemaakt. Kinderfonds MAMAS ziet met eigen ogen toe op de naleving daarvan.
 8. Betrokken mensen Kinderfonds MAMAS verbindt betrokken mensen in Nederland (onze donateurs) en in Zuid-Afrika (onze MAMAS), die samen kinderen een toekomst geven.
 9. Klein en efficiënt  We zijn in Nederland een kleine organisatie met acht medewerkers, minimale bureaucratie, maximale betrokkenheid en heel direct contact met de MAMAS.
 10. Onafhankelijk  Kinderfonds MAMAS werkt nooit met subsidies, want subsidies maakt afhankelijk van de politieke ‘waan van de dag’.
  “Omdat álle kinderen ónze kinderen zijn!”, 
  zoals onze oprichter Nelson Mandela altijd zei.

Geschiedenis

Kinderfonds MAMAS is in 1999 opgericht op persoonlijk verzoek van Nelson Mandela. “Want de veranderingen in Zuid-Afrika gaan te lang duren voor miljoenen kinderen in armoede. Zonder extra hulp zullen zij niet overleven en het nieuwe Zuid-Afrika niet meemaken,” zei Mandela.

Meer weten over Kinderfonds MAMAS:

Vacatures van Kinderfonds MAMAS:

Nieuwsberichten van Kinderfonds MAMAS:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV