Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

KidsRights

KidsRights komt op voor het welzijn van kwetsbare kinderen over de hele wereld en de naleving van hun rechten. KidsRights ziet kinderen als changemakers in dit proces en gelooft in de veranderkracht van jongeren om de situatie rond kinderrechten te verbeteren.   KidsRights kent ieder jaar de Internationale Kindervredesprijs toe aan een kind dat zich op moedige en uitzonderlijke wijze inzet voor de rechten van kinderen. Met de prijs geeft KidsRights een podium aan kinderen om hun verhaal en hun strijd voor kinderrechten te vertellen. Zoals beschermheer Desmond Tutu het verwoord: “giving a voice to the voiceless.”

Kinderen zijn changemakers. KidsRights werkt samen met kinderen aan een wereld waarin kinderrechten worden gewaarborgd en is hierin de katalysator van verandering. De winnaars van de Internationale Kindervredesprijs laten met hun changemaking activiteiten de enorme impact zien die kinderen kunnen hebben, in hun strijd om kinderrechten te verbeteren. Het winnen van de prijs heeft deze changemakers een platform gegeven om hun stem te laten horen en de mogelijkheid zich te ontwikkelen als positieve en veerkrachtige changemakers. De Kindervredesprijswinnaars geven een gezicht aan een kinderrecht en zijn icoon voor al die duizenden kinderen die met hetzelfde onrecht of probleem worden geconfronteerd. Wereldwijd zijn er vele getalenteerde kinderen met veelbelovende initiatieven. KidsRights gelooft er dan ook in dat álle kinderen die een verschil willen maken, erkend en ondersteund moeten worden in hun ongelooflijke effort om kinderrechten te verbeteren. Hoe klein deze initiatieven ook mogen lijken, met de juiste steun en mogelijkheden kan de impact grenzeloos zijn.

Mohamad Al Jounde (Winnaar 2017): “Every action, small or big, can make a change.” 

Binnen The KidsRights Changemakers Movement verbinden, inspireren en activeren wij álle jongeren wereldwijd om positieve verandering tot stand te brengen.  Door hun changemaking initiatieven op het platform te delen én te ondersteunen, inspireren en mobiliseren jongeren elkaar. Zij zijn de wereldwijde community van changemakers.

Meer weten over KidsRights:

KidsRights

KidsRights, Noorderakerweg, Amsterdam, Nederland

Vacatures van KidsRights:

Nieuwsberichten van KidsRights:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.