Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kanker in Beeld

Stichting Kanker in Beeld ontwikkelt, faciliteert en financiert creatieve en beeldende initiatieven waarbij de verwerking van kanker centraal staat. De activiteiten zijn gericht op patiënten en hun naasten en vinden in het hele land plaats. In samenwerking met ziekenhuizen, inloophuizen en patiëntenorganisaties helpt Kanker in Beeld mensen om hun kracht en energie te herontdekken, het gevoel van eigenwaarde te herstellen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Zingen, toneelspelen, schilderen of schrijven met lotgenoten geeft positieve energie, hoop, zelfvertrouwen en een sterk gevoel van saamhorigheid.

Het bestuur van de stichting werkt pro deo en een groot deel van de leveranciers werkt gratis of tegen een gereduceerd tarief. De stichting verkrijgt haar inkomsten uit donaties, legaten, sponsoring, benefietactiviteiten. Vrijwilligers maken een groot deel van het werk mogelijk.

De diagnose kanker zet je leven behoorlijk op zijn kop. Plotseling is de toekomst onzeker. Dat brengt hevige emoties teweeg zoals angst, verdriet, hoop en wanhoop. Stichting Kanker in Beeld helpt mensen die met kanker zijn geconfronteerd om de ziekte emotioneel te verwerken. Met creatieve en (ver)beeldende projecten zoals zingen, toneelspelen, schilderen en schrijven brengen we lotgenoten samen, onder begeleiding van vak-professionals. Gebleken is dat ze hiermee hun zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en existentiële belevenis verbeteren. Dat maakt een zo volwaardig mogelijk en blijvend functioneren als onderdeel van de maatschappij (weer) mogelijk.

Iedereen die met kanker wordt geconfronteerd heeft recht op emotionele begeleiding. Kanker in Beeld wil dat creatieve en (ver)beeldende expressie als een vast onderdeel van het zorgpakket wordt opgenomen en voor iedere betrokkene in Nederland toegankelijk is.

Meer weten over Kanker in Beeld:

Vacatures van Kanker in Beeld:

Nieuwsberichten van Kanker in Beeld:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV