Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

K.F. Hein Fonds

Breed betrokken bij Utrecht

Het K.F. Hein Fonds is een betrokken fonds, met een breed werkterrein – van maatschappelijke doelen en noden tot kunst en cultuur en van natuur en volksgezondheid tot erfgoed en educatie – en een duidelijke focus op de provincie Utrecht.

Sinds 1938 heeft het fonds zich ontwikkeld tot een belangrijke steunpilaar in de regio, voor bijzondere initiatieven alsook voor individuen. Wij geven ideeën en ook mensen graag een kans. Wij ondersteunen professionals en amateurs, vaste spelers en nieuwkomers.

Meebewegen en toegankelijk

Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk om mee te bewegen met de tijd en actuele behoeftes en noden bepalend te laten zijn. Daarom verleggen we soms onze accenten en springen we bij waar nodig.

We willen ook een toegankelijk fonds zijn. We denken graag mee met onze aanvragers en staan open voor overleg, bijvoorbeeld tijdens ons wekelijkse inloopspreekuur. We proberen mensen en ideeën samen te brengen en maken graag het verschil.

Eigen initiatieven

Het K.F. Hein Fonds neemt zelf ook initiatieven, zoals de K.F. Hein Stimuleringsprijs voor maatschappelijk werk en het K.F. Hein Stipendium voor beeldend kunstenaars en ontwerpers. Ook trekken we vaak samen op met uiteenlopende partners, zoals voor de Utrechtse Cultuurlening (met de Gemeente Utrecht, de Provincie Utrecht en Cultuur+Ondernemen) en onze workshops Crowdfunding (met het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en onze kennispartner Voordekunst).

Als onderdeel van ons kunstbeleid, gericht op het ondersteunen van kunstenaars in de regio Utrecht, stellen we ons tuinatelier beschikbaar voor makers en worden regelmatig opdrachten verstrekt. Zo selecteert de kunstcommissie van het K.F. Hein Fonds jaarlijks een eindexamenkandidaat van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met als opdracht een kunstwerk te maken voor én in samenwerking met een maatschappelijke instelling, het zogeheten Kunstparticipatieproject.

Meer dan geld

Het K.F. Hein Fonds wil nadrukkelijk meer bieden dan alleen geld. Dat doen we onder andere door mee te denken, kennis op maat te bieden, (media-)aandacht te geven en onze ruimtes te delen. Meer hierover leest u hier.

Meer weten over K.F. Hein Fonds:

Vacatures van K.F. Hein Fonds:

Nieuwsberichten van K.F. Hein Fonds:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV