Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hersenstichting Nederland

Er zijn honderden verschillende hersenaandoeningen, maar je hebt maar één stel hersenen. 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Een hersenaandoening zet niet alleen jouw leven op z’n kop, maar ook dat van je omgeving. Vroeg of laat raakt het ons allemaal.

Dit moet stoppen. In veel gevallen bestaat er echter nog geen behandeling die de aandoening kan vertragen of stoppen. Leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen is dan de enige optie.

Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Nu en in de toekomst. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg.

We zetten alles op alles voor gezonde hersenen, om zoveel mogelijk levens te redden en herstellen.

Hersenstichting Nederland

Waarom we dit doen:

Onze doelen voor 2030 zijn:  

  • Minder sterfte en minder ziektelast door hersenaandoening
  • Mensen met een hersenaandoening worden herkend én erkend.

Onze resultaten in 2024

  • Meer behandelingen die hersenaandoeningen vertragen of stoppen
  • Meer behandelingen die klachten verminderen of het functioneren verbeteren
  • Meer mensen weten hoe ze het risico op hersenaandoeningen kunnen verkleinen
  • Meer kennis over en begrip voor hersenaandoeningen in de maatschappij
  • Meer patiënten krijgen de juiste zorg op het juiste moment.

Hoe we dat doen:

Voor iedereen
Alle aandoeningen tellen voor ons mee. We zijn de enige partij die opkomt voor iedereen met een hersenaandoening, om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van doorbraken.

Aandoeningoverstijgend
We zijn de enige die met een helikopterview verbanden legt tussen verschillende aandoeningen en alle mogelijke oplossingen.

Verbindend
We zijn dé partij die kennis en expertise in het werkveld koppelt, om snellere en betere oplossingen voor mensen met een hersenaandoening te realiseren.

Onafhankelijk
We werken vanuit een onafhankelijke, integrale visie en dienen maar één belang: dat van alle mensen met een hersenaandoening.

Wat we doen:

Bewustmaking
We vragen bij publiek en professionals begrip en aandacht voor mensen met een hersenaandoening. Dat is belangrijk want hersenaandoeningen zijn het grootste gezondheidsprobleem van nu en straks.

Fondsenwerving
Voor de strijd tegen gezondheidsprobleem #1 is veel geld nodig. We moeten nu investeren in gezonde hersenen voor later.

Onderzoek en ontwikkeling
We investeren in baanbrekende, nieuwe oplossingen die levens redden en herstellen. Elke ontdekking is een stap naar genezing of betere zorg.

Krachtenbundeling
We vormen samenwerkingsverbanden van onderzoekers, zorgprofessionals, patiënten en publiek voor de belangrijkste missie van nu en straks: gezonde hersenen voor heel Nederland.

Meer weten over Hersenstichting Nederland:

Vacatures van Hersenstichting Nederland:

Nieuwsberichten van Hersenstichting Nederland:

Aandacht voor sterke stijging hersenaandoeningen in ‘Geef om je hersenen’

In de zesde editie van het live tv-programma Geef om je hersenen vragen Omroep MAX en de Hersenstichting aandacht voor het stijgende aantal mensen dat te maken krijgt met een hersenaandoening. In Nederland heeft een op de vier mensen een hersenaandoening. Als we niets doen, zal het aantal Nederlanders dat een beroerte krijgt, lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson heeft tot 2040 explosief stijgen. Dat maakt de noodzaak voor ...

1 op de 7 Nederlandse jongeren heeft depressieve klachten

MIND en Hersenstichting starten Alliantie voor een Mentaal Gezonde Generatie Maar liefst 1 op de 7 Nederlandse jongeren ervaart depressieve klachten. Deze gaan vaak gepaard met paniekaanvallen, slaapproblemen en mindere (school)prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van het Amsterdam UMC dat in opdracht van twintig gezondheidsfondsen is uitgevoerd. Om psychisch leed een halt toe te roepen en Nederlandse jongeren te helpen om mentaal gezond te zi ...

Thuiswerken biedt juist kansen om werkstress te verminderen

Tips om in deze bijzondere tijd ontspanning te creëren voor de hersenen  Van 16 tot en met 20 november 2020 is het De Week van de (Thuis)werkstress. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van de mogelijkheden om een gebalanceerd (werk)leven te leiden, zodat men juist ook in deze bijzondere periode in balans blijft en minder werkstress ervaart. Samen met psychiater, stressexpert en ...

Jongeren bewegen veel te weinig en voelen zich onvoldoende aangemoedigd

Gezonde Generatie is de nieuwe partner van Olympic Moves. Het doel: álle jongeren in Nederland inspireren en de kans geven op een sportief, gezond en gelukkig leven Jongeren bewegen en sporten veel te weinig. Uit onderzoek van MarketResponse, in opdracht van twintig gezondheidsfondsen (waaronder ook de Hersenstichting), blijkt dat jongeren verschillende barrières ervaren om te bewegen en sporten. VMBO-leerlingen noemen de kosten als grootste ...
1 / 212

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV