Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hersenstichting Nederland

Er zijn honderden verschillende hersenaandoeningen, maar je hebt maar één stel hersenen. 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Een hersenaandoening zet niet alleen jouw leven op z’n kop, maar ook dat van je omgeving. Vroeg of laat raakt het ons allemaal.

Dit moet stoppen. In veel gevallen bestaat er echter nog geen behandeling die de aandoening kan vertragen of stoppen. Leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen is dan de enige optie.

Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Nu en in de toekomst. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg.

We zetten alles op alles voor gezonde hersenen, om zoveel mogelijk levens te redden en herstellen.

Hersenstichting Nederland

Waarom we dit doen:

Onze doelen voor 2030 zijn:  

  • Minder sterfte en minder ziektelast door hersenaandoening
  • Mensen met een hersenaandoening worden herkend én erkend.

Onze resultaten in 2024

  • Meer behandelingen die hersenaandoeningen vertragen of stoppen
  • Meer behandelingen die klachten verminderen of het functioneren verbeteren
  • Meer mensen weten hoe ze het risico op hersenaandoeningen kunnen verkleinen
  • Meer kennis over en begrip voor hersenaandoeningen in de maatschappij
  • Meer patiënten krijgen de juiste zorg op het juiste moment.

Hoe we dat doen:

Voor iedereen
Alle aandoeningen tellen voor ons mee. We zijn de enige partij die opkomt voor iedereen met een hersenaandoening, om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van doorbraken.

Aandoeningoverstijgend
We zijn de enige die met een helikopterview verbanden legt tussen verschillende aandoeningen en alle mogelijke oplossingen.

Verbindend
We zijn dé partij die kennis en expertise in het werkveld koppelt, om snellere en betere oplossingen voor mensen met een hersenaandoening te realiseren.

Onafhankelijk
We werken vanuit een onafhankelijke, integrale visie en dienen maar één belang: dat van alle mensen met een hersenaandoening.

Wat we doen:

Bewustmaking
We vragen bij publiek en professionals begrip en aandacht voor mensen met een hersenaandoening. Dat is belangrijk want hersenaandoeningen zijn het grootste gezondheidsprobleem van nu en straks.

Fondsenwerving
Voor de strijd tegen gezondheidsprobleem #1 is veel geld nodig. We moeten nu investeren in gezonde hersenen voor later.

Onderzoek en ontwikkeling
We investeren in baanbrekende, nieuwe oplossingen die levens redden en herstellen. Elke ontdekking is een stap naar genezing of betere zorg.

Krachtenbundeling
We vormen samenwerkingsverbanden van onderzoekers, zorgprofessionals, patiënten en publiek voor de belangrijkste missie van nu en straks: gezonde hersenen voor heel Nederland.

Meer weten over Hersenstichting Nederland:

Vacatures van Hersenstichting Nederland:

Nieuwsberichten van Hersenstichting Nederland:

Eerste digitale collecteweek Hersenstichting brengt ruim 1,2 miljoen euro op

De eerste volledig digitale collecteweek van de Hersenstichting heeft 1.277.962 euro opgebracht. De opbrengst is ruim twee keer zo hoog dan in eerste instantie werd verwacht. In totaal hebben bijna 18.000 Nederlanders een online collectebus aangemaakt en vrienden en familie gevraagd om te doneren. De opbrengst wordt gebruikt voor het financieren van hersenonderzoek, zodat hersenaandoeningen beter behandeld kunnen wor…

Podcast over wat te doen bij somberheid of angst

Door corona zijn de donkere januaridagen voor veel mensen nog donkerder dan andere jaren. Het kan ervoor zorgen dat je je somber of angstig voelt. Dit zijn hele menselijke eigenschappen. Maar wanneer spreken we van een depressie of angststoornis? En wat kun je eraan doen?  In de podcastserie Donkergrijze cellen vertelt psychiater Floortje Scheepers hier meer over.  …

Interview met Annemarie van der Sar: Samensmelting

In het jaar dat de Edwin van der Sar Foundation 10 jaar bestaat kondigden de Foundation en de Hersenstichting aan om samen verder te gaan. Per 1 januari hebben beide stichtingen hun krachten gebundeld. Een jubileum neigt tot terugkijken. Maar de focus is met deze samensmelting juist op de toekomst gericht. Annemarie van der Sar is oprichter en voorzitter van de Edwin van der Sar Foundation. 2020 was een bijzonder en uitdagend jaar. “Toen we sc…

Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation gaan samen verder

Fusie versterkt link tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk  Per januari 2021 hebben de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting hun krachten gebundeld. Beide stichtingen werken al enkele jaren succesvol samen aan diverse projecten om mensen met hersenletsel te helpen. Met deze samensmelting kunnen de huidige en nieuwe projecten verder worden uitgebreid. De bedrijfsvoering van de beide stichtingen is inmiddels samengevoegd. He…
1 / 512345

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV