Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Greenpeace Nederland

Greenpeace is een internationale milieuorganisatie die zich inzet voor schone energie, prachtige bossen, levende oceanen, schone productieprocessen en duurzame landbouw. In aansprekende en succesvolle campagnes maken we milieuproblemen zichtbaar en bewegen we overheden en bedrijven tot oplossingen. We zijn vernieuwend, creatief, moedig, vasthoudend en integer. Wereldwijd worden we gesteund door circa drie miljoen financiële supporters en duizenden vrijwilligers. Greenpeace is volledig onafhankelijk en neemt geen geld aan van overheden of bedrijven.

ONZE VISIE
De mens leeft op te grote voet. Op dit moment gebruiken we wereldwijd 50 procent meer dan wat de aarde aan natuurlijke hulpbronnen voortbrengt. Aarde, water en lucht worden vervuild. Bedrijven en overheden geven nog te vaak de voorkeur aan snel economisch gewin. Greenpeace wil dat de zorg voor mensen en de natuur vooropstaat. We werken aan een duurzame economie die een reële prijs verbindt aan het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen. En die rekening houdt met volgende generaties en de draagkracht van onze aarde. We pleiten voor een duurzame maatschappij, die andere keuzes en ander gedrag van burgers, bedrijven en overheden stimuleert en bevordert. We geloven dat een groene, duurzame samenleving nodig, beter en haalbaar is.

ONZE MISSIE
Greenpeace vindt de vitaliteit van de aarde fundamenteel voor al het leven en strijdt daarom voor een snelle realisatie van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Greenpeace is een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. Door geweldloze en inventieve confrontaties stellen we milieuproblemen aan de kaak en stimuleren we duurzame oplossingen.

ONZE KERNWAARDEN
We worden gedreven door liefde voor onze blauwgroene planeet. We willen mens en milieu beschermen tegen vervuiling en vernietiging. Vol energie richten we ons op resultaat: er zijn oplossingen voor milieuproblemen en die proberen we zo snel mogelijk te bereiken. In ons werk laten we ons leiden door de volgende kernwaarden:

Geweldloos
Greenpeace is principieel geweldloos. Al onze acties zijn vreedzaam, ook als ze uitdagend zijn.
Moedig
We durven eerlijk te zijn over de grenzen van de draagkracht van onze aarde. Greenpeace toont lef. We zijn als getuige aanwezig op de plek van de misstand en beschermen de planeet met lijf en leden.
Open en vasthoudend
Greenpeace is creatief en vasthoudend in het aankaarten van milieumisstanden en gaat de dialoog aan over probleem en oplossing om te komen tot een leefbaar milieu. We geven niet op tot onze doelen zijn bereikt.
Onafhankelijk
Greenpeace wordt gesteund door individuele supporters. We zijn politiek en religieus onafhankelijk en accepteren geen giften van bedrijven of subsidies van overheden.
Samenwerkend
Greenpeace gelooft in de kracht van grote groepen mensen die samen een omslag kunnen bewerkstelligen. De toekomst van het milieu ligt in de handen van miljoenen mensen over de hele wereld die onze overtuiging delen. Samenwerkend met anderen kunnen we milieuproblemen aanpakken en problemen oplossen.

ONZE DOELEN
De ‘groene draad’ in onze campagnes is het herstellen van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu, in Nederland, in Europa en wereldwijd. We willen oplossingen stimuleren die leiden naar een groene, duurzame samenleving uiterlijk in 2050:

  • klimaatverandering tegengaan door efficiënt energiegebruik en een overgang naar volledig schone opwekking van energie, zonder kernenergie en fossiele brandstoffen;
  • bossen beschermen vanwege de biodiversiteit én omdat ontbossing een belangrijke oorzaak is van het klimaatprobleem;
  • onze zeeën en oceanen, en alles wat daarin leeft, beschermen;
  • schone (gifvrije) en efficiënte productiemethoden en diensten, en volledig hergebruik van materialen en afval;
  • duurzame en biologische land- en bosbouw, zonder genetisch gemanipuleerde gewassen.

DE GREENPEACE-METHODE
Greenpeace wil dat overheden en bedrijven hun beleid zodanig wijzigen dat het milieu beschermd wordt. Hoe doen we dat?

  • We identificeren milieuproblemen en hun oplossingen door gedegen onderzoek in samenwerking met gerenommeerde instituten.
  • We proberen overheid en bedrijfsleven te bewegen tot oplossingen, door inzet van constructief overleg en juridische druk.
  • We stellen milieuproblemen aan de kaak door geweldloze en confronterende actie.
  • We dragen schone en duurzame oplossingen aan: ‘Het kan anders’.
  • We organiseren steun in de maatschappij voor de noodzakelijke veranderingen en we inspireren mensen hieraan bij te dragen door communicatie en mobilisatie.
Meer weten over Greenpeace Nederland:

Vacatures van Greenpeace Nederland:

Financieel controller

Greenpeace Nederland zoekt een ervaren Financieel controller (financieel adviseur C) 0,8 fte Als controller en financieel adviseur heb je een belangrijk sleutelpositie tussen de afdelingshoofden, de directie, de auditcommissie en de financieel adviseurs. Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie, het opstellen van begrotingen en financieel jaarverslag, de salarisbetalingen, maandelijkse financiële rapportages voor het ...

Strategisch Marketeer / Fondsenwever

Greenpeace Nederland zoekt een  Strategisch marketeer/ Fondsenwerver voor het nalatenschappen programma  (0,8 tot 0,9 fte) Als strategisch marketeer/fondsenwerver werk je binnen het team Bijzondere Giften op de afdeling Fondsenwerving. Je bent verantwoordelijk voor het programma nalatenschappen en werkt nauw samen met de Relatiemanager Nalaten. Inkomsten uit nalatenschappen worden steeds belangrijker om het werk van Greenpeace mog ...

Nieuwsberichten van Greenpeace Nederland:

Onderzoek: Albert Heijn verdient circa 40 miljoen per jaar aan dubieuze soja uit Brazilië

FrieslandCampina en veevoedergigant ForFarmers volgen met 28 en 26 miljoen Albert Heijn verdient van Nederlandse bedrijven verreweg het meest aan geïmporteerde Braziliaanse soja, naar schatting zo’n 40 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Profundo in opdracht van Greenpeace Nederland. De sojateelt is in Brazilië een van de belangrijkste aanjagers van ontbossing, bosbranden en grootschalige vernietiging van waardevolle natuur ...

Klimaatactivisten Greenpeace beklimmen Erasmusbrug

“We willen Rutte uitdagen om voor hoger klimaatdoel te gaan in Brussel” Vier klimaatactivisten van Greenpeace zijn zojuist begonnen aan het beklimmen van de Erasmusbrug in Rotterdam. Met deze loodzware inspanning op deze iconische plek dagen ze premier Rutte uit om óók tot het uiterste te gaan voor het klimaat.  Donderdag en vrijdag gaat Rutte met de Europese staatshoofden in Brussel onder andere praten over minder CO2-uitstoot in 20 ...

Overheid schendt zorgplicht bij staatssteun aan KLM

‘Steunpakket zonder klimaatvoorwaarden moet van tafel’ Greenpeace Nederland is vandaag de rechtszaak tegen de overheid gestart om de staatssteun aan KLM in te trekken, omdat deze in strijd is met de zorgplicht. De Nederlandse staat is niet tegemoet gekomen aan de eisen van Greenpeace om bindende klimaatvoorwaarden te koppelen aan de € 3,4 miljard die naar KLM gaat.De rechtbank in Den Haag zal in een kort geding, op 18 november, oordelen ...

Reactie op uitspraak Geschillencommissie over biomassa

Greenpeace en de kolenbedrijven zijn verwikkeld in een achterhoede gevecht. Zelfs de SER heeft geconcludeerd dat het bijstoken van biomassa in kolencentrales zou moeten stoppen, omdat duurzame biomassa schaars is en deze niet moet worden verbrand voor stroomopwekking. De uitspraak van de geschillencommissie verandert daar niks aan en vandaar dat Greenpeace, samen met WNF, Natuur & Milieu, de Natuur- en Milieufederaties en Milieudefensie bij d ...

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV