Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fonds voor Cultuurparticipatie

Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. Op school en in de vrije tijd. Cultuur maken geeft plezier, brengt mensen samen en maakt de verhalen van ons allemaal zichtbaar. Door zelf cultuur te maken geven mensen vorm en betekenis aan een omgeving die voortdurend verandert.

We zijn allemaal aangeraakt of gevormd door cultuur. En andersom: iedereen doet, in welke vorm dan ook, mee aan het maken van cultuur. Daarom geeft het Fonds subsidies aan culturele initiatieven in het hele land. Van Zeeland tot Groningen. Van groot tot klein. Dwars door alle disciplines heen.

Wat is cultuurparticipatie?

Cultuurparticipatie is het actief meedoen aan kunst en cultuur. Bijvoorbeeld zelf een beat produceren of op de planken staan, met oude ambachten de mooiste producten maken of met je klas een orkest vormen.

Feiten

  • Ruim 6 miljoen Nederlanders zijn cultureel actief in hun vrije tijd.
  • Eén miljoen mensen doet vrijwilligerswerk in de amateurkunst.
  • De amateurkunstsector verschaft werkgelegenheid aan zo’n 50.000 professionals.
  • Nederland telt 93 koepelorganisaties die zo’n 35.000 verenigingen vertegenwoordigen.

Wat doen we?

Visie
Wij geloven in de kracht van cultuur. Cultuur geeft mensen de mogelijkheid om zichzelf te laten zien en horen. Door zelf cultuur te maken, geven mensen bovendien vorm en betekenis aan een veranderende omgeving.

Missie
Het Fonds voor Cultuurparticipatie draagt bij aan een open samenleving waarin iedereen zijn creativiteit kan ontwikkelen. Dit doen we door met onze programma’s mensen, organisaties en overheden te ondersteunen en met elkaar te verbinden.

Waarden
Dit alles doen we op een heldere manier, met betrokkenheid voor de mensen met en voor wie we het doen en vanuit onze passie voor de inhoud van ons werk.

Meer weten over Fonds voor Cultuurparticipatie:

Vacatures van Fonds voor Cultuurparticipatie:

Nieuwsberichten van Fonds voor Cultuurparticipatie:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV