Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Edukans

Edukans, omdat onderwijs écht helpt

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Toch gaan wereldwijd 72 miljoen kinderen niet naar school. Daar moet iets aan gebeuren! Edukans helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden naar school. Zonder onderscheid naar ras, religie of politieke overtuiging. Kansarme kinderen zijn met name kinderen die leven in armoede, gehandicapte kinderen, vluchtelingenkinderen, weeskinderen, werkende kinderen, straatkinderen, meisjes en aidsslachtoffers.

Voor de rest van je leven

Edukans gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer boeken en meer leraren in ontwikkelingslanden.

Nederlandse leerlingen betrokken

Edukans betrekt het Nederlandse onderwijs bij internationale samenwerking. Met acties als Schoenmaatjes en Going Global bereikt Edukans inmiddels 370.000 leerlingen in Nederland. Al deze jongeren worden door de acties bewust van het feit dat niet ieder kind op deze wereld naar school kan gaan. En dat zij er samen met Edukans wat aan kunnen doen!

Meer weten over Edukans:

Vacatures van Edukans:

Nieuwsberichten van Edukans:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.