Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cordaid

Cordaid

Miljoenen mensen ter wereld leven in extreem moeilijke omstandigheden door onrecht, geweld en rampen. Cordaid helpt. Samen met deze mensen werken we aan een leefbare toekomst.

Goede gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid en een inkomen zijn daarbij onmisbaar. Ook in Nederland zet Cordaid zich in voor mensen in moeilijkheden.

Op de wereld om elkaar te helpen

Of het nu gaat om een eenzame buurvrouw, een goede vriend die kampt met financiële problemen of een gezin in een Afrikaans vluchtelingenkamp: Cordaid gelooft in een wereld waarin mensen omkijken naar elkaar. Een wereld waarin we mensen vooruit helpen en zicht op een mooie toekomst bieden.

Voor mensen in de meest moeilijke omstandigheden

Overal ter wereld waar Cordaid actief is, zoeken onze hulpverleners naar de groepen mensen die onze hulp het hardst nodig hebben. Dat kunnen ouderen, gehandicapten of zwangere vrouwen zijn, maar ook kinderen die lijden onder armoede of oorlog en dringend goed onderwijs nodig hebben. Ook zetten we ons extra in voor de rechten van vrouwen in conflictgebieden.

Cordaid strijdt voor een menswaardig bestaan voor iedereen

In de meeste moeilijke gebieden ter wereld zorgen we voor betere gezondheidszorg, creëren we werk en helpen we gemeenschappen zich weerbaar te maken tegen rampen. Daarnaast probeert Cordaid altijd noodhulp en structurele ontwikkeling aan elkaar te verbinden.

Slimme en blijvende oplossingen

Elkaar helpen is belangrijk. Maar zorgen dat die hulp ook een blijvend effect heeft, is minstens net zo belangrijk. Daarom zoekt Cordaid altijd naar vernieuwende manieren van hulp om de omstandigheden van mensen duurzaam te verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is Results-Based Financing (RBF). In 2001 introduceerde Cordaid als een van de eerste organisaties ter wereld RBF in gezondheidszorg en onderwijs. Met deze unieke financieringsmethode verbetert Cordaid de kwaliteit van ziekenhuizen en scholen voor de allerarmsten en meest kwetsbaren.

De essentie van RBF is een directe link tussen financiering en resultaat: een school of ziekenhuis krijgt pas betaald zodra een vooraf bepaald resultaat is bereikt. De zorg en het onderwijs in ontwikkelingslanden wordt zo aantoonbaar verbeterd.

Meer weten over Cordaid:

Vacatures van Cordaid:

Nieuwsberichten van Cordaid:

Cordaid en RTL Boulevard in actie: ‘Word een lichtpuntje voor een ander’

RTL Boulevard en Cordaid starten maandag 25 januari een nieuwe actie voor mensen die zich op diverse plekken in de wereld in grote moeilijkheden bevinden. Tijdens de campagneweek, met de titel: ‘Word een lichtpuntje voor een ander: help iemand in nood, dichtbij en ver weg’, vragen de presentatoren van het RTL4-programma de kijkers om een eenmalige donatie te doen door LICHT te sms’en naar nummer 4004. Donateurs steunen daarmee onder andere …

Cordaid en ICCO gaan samen in één organisatie

Cordaid en ICCO, twee van de grootste spelers in de Nederlandse hulp- en ontwikkelingssector, gaan samen in één organisatie per 1 januari 2021. Een integratie van deze omvang heeft zich niet eerder voorgedaan in de Nederlandse ontwikkelingssector. De organisaties voegen hun netwerken, kennis en infrastructuur samen om de impact van hun werk in ontwikkelingslanden te vergroten. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Cordaid, met één ho…

Hoe is het in Uruzgan, tien jaar na Kamp Holland?

Hoe is het nu in de Afghaanse provincie Uruzgan, tien jaar na de Nederlandse missie die er moest bijdragen aan stabiliteit, veiligheid en ontwikkeling? Cordaid liet het onderzoeken. Het antwoord: niet best. Op de gezondheidszorg na. Uruzgan, september 2020. Dorpelingen wachten op noodhulp voor het kantoor van een Afghaanse hulporganisatie. © Noël van Bemmel Vier jaar lang beheerste de missie (2006-2010) het debat in Nederland. Er stond dan…

Cordaid start Kerstfonds voor de coronawinter

Wereldwijd zijn miljoenen mensen getroffen door de coronacrisis. In deze donkere maanden kijken we vaak extra om naar mensen die het minder hebben. Daarom start Cordaid in december een speciaal Kerstfonds. Met het Kerstfonds steunen we wereldwijd mensen die te maken krijgen met de gevolgen van covid-19 of de maatregelen om het virus te bestrijden. Hulp waar dat het hardst nodig is We helpen kinderen die door de lockdown niet meer naar sc…

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV