Meer weten? informatie@fondsen.org

Alzheimer Nederland 53 views

Follow
Something About Company

Wat doet Alzheimer Nederland?
Alzheimer Nederland zet zich al bijna 25 jaar in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Wij doen dit door het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging. Met 53 regionale afdelingen en meer dan 155 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk bereik. Alzheimer Nederland is voor haar werk afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs. Vecht mee tegen dementie!

>> Lees verder

Wat is dementie?
Nederland telt ongeveer 270.000 mensen met dementie. De belangrijkste en meest bekende oorzaak is de ziekte van Alzheimer. Bij mensen met dementie gaat het functioneren van de hersenen langzaam maar zeker achteruit. Zij worden in hun dagelijks leven steeds afhankelijker van de hulp van anderen.
Een zorg die jaren achtereen, soms 24 uur per dag, wordt volgehouden.

Alzheimer Cafés
Op meer dan 150 plaatsen worden onder de hoede van afdelingen van Alzheimer Nederland zogenaamde Alzheimer Cafés georganiseerd. Dit zijn maandelijkse terugkerende informele bijeenkomsten voor patiënten, partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Na een inleiding door een deskundige wisselen de aanwezigen met elkaar ideeën, informatie en ervaringen uit. Kijk voor het dichtstbijzijnde Alzheimer Café bij u in de buurt op www.alzheimer-nederland.nl.

This company has no active jobs

Contact Us

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633