Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Goed nieuws: Europees parlement stemt voor een verbod op kooien in veehouderij

World Animal Protection Nederland

Vandaag stemde het Europees parlement voor een verbod op kooien in de veehouderij. We zijn er nog niet, maar dit is weer een mooie nieuwe, hoopgevende stap in de goede richting.

Miljoenen dieren in Europa zit grote delen van hun leven opgepropt in kooien. Hierdoor kunnen ze geen natuurlijk gedrag vertonen en is het dierenwelzijn ernstig in het geding. Daarom startte in 2018 het burgerinitiatief Stop de Kooien, onder leiding van Compassion in World Farming. Meer dan 150 organisaties sloten zich hierbij aan, waaronder World Animal Protection. Het doel: Een verbod op kooien in de veehouderij.

De Europese Commissie onder druk

Vorig jaar berichtte we al dat er meer dan 1,6 miljoen handtekeningen werden opgehaald, een groot succes! Vandaag was een volgende, belangrijke stap in het proces. Het Europees parlement heeft voor gestemd, dat is fantastisch nieuws en weer een goede stap richting een verbod op kooien in de veehouderij!

Dit nieuws betekent dat er de Europese Commissie onder druk komt te staan om doortastende, beslissende actie te ondernemen. Deze stem vanuit het Europees Parlement geeft een duidelijk signaal af: dat een verbod op kooien moet worden ingesteld. De reactie van de EU-Commissie wordt momenteel rond 30 juni verwacht.

Het wordt dus nog even spannend; houd onze website en social media in de gaten; zodra wij meer weten zullen we van ons laten horen!

Dit bericht is afkomstig van de website van World Animal Protection:

https://www.worldanimalprotection.nl/actueel/goed-nieuws-europees-parlement-stemt-voor-een-verbod-op-kooien-veehouderij

Goed nieuws: Europees parlement stemt voor een verbod op kooien in veehouderij

World Animal Protection Nederland

Natuur, Milieu en Dieren
Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV