Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gezocht: energie-oplossingen voor de West-Afrikaanse vrouw

CARE Nederland

Moderne en winstgevende energie-oplossingen, zoals kachels, zijn al meer dan 25 jaar voorhanden in sommige delen van West-Afrika, maar nog altijd verhindert de sociale norm in het gebied de acceptatie van die ‘moderne’ middelen.

De gemiddelde vrouw in West-Afrika wordt traditioneel overladen met dagelijkse taken. Die voert ze uit met achterhaalde middelen en werkwijzen. Koken neemt al gauw 3 uur per maaltijd in beslag, want ze kookt tweemaal daags op hout; niet op een energiezuinige technologie zoals biogas. Gebruik mogen maken van moderne middelen zou haar meer dan 2 uur zou opleveren voor elke maaltijd, 7 dagen per week. Daarmee krijgt de West-Afrikaanse vrouw ineens 30 uur per week beschikbaar voor activiteiten die inkomsten genereren.

De sociale norm moderniseren

CARE ziet het als een belangrijke taak om hierover in gesprek te gaan — samen met West-Afrikaanse mannen en hun huishoudens. Door die aanpak willen we bereiken dat de West-Afrikaanse vrouw straks kan deelnemen aan vergaderingen en besluitvorming. Dit alles is mogelijk als de sociale norm hen in staat stelt te investeren in een tijdbesparende, moderne energieoplossing. Bovendien zou de West-Afrikaanse vrouw zo voor meer inkomen zorgen en worden versterkt in een veerkrachtige, inclusieve gemeenschap.

Andere aanpak: in gesprek gaan

CARE is gevraagd na te denken over innovatie binnen hulpverlening. Onze expertise ligt in het gesprek voeren met de lokale bevolking om te werken aan de verandering van de sociale norm. Zo overwinnen we barrières en wordt het mogelijk om gebruik te maken van moderne energieoplossingen voor koken, licht, koeling en communicatie.

We zoeken daarom partners, zoals ontwikkelingsinstanties of NGO’s, die kennis en ervaring hebben op het gebied van hernieuwbare energie, denk aan:

  •  training in en verstrekken van tijdbesparende, energie-efficiënte en betaalbare oplossingen voor de West-Afrikaanse vrouw;
  •  technisch inzicht en een economische analyse geven van moderne energie.

Neem contact met ons op: Angelika Kessler (kessler@carenederland.org) of Richard Kooge (kooge@carenederland.org)

Deze oproep loopt doorlopend en de uiterste deadline is 7 december 2020

The post Gezocht: energie-oplossingen voor de West-Afrikaanse vrouw appeared first on CARE Nederland – Andere aanpak. Eerlijke wereld..

Dit artikel is afkomstig van de website van Care Nederland:

https://www.carenederland.org/gezocht-energie-oplossingen-voor-de-west-afrikaanse-vrouw/

Gezocht: energie-oplossingen voor de West-Afrikaanse vrouw

CARE Nederland

Ontwikkelingshulp
Care Nederland, Parkstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV