Meer weten? informatie@fondsen.org

Gezamenlijk de nacht tegemoet voor het goede doel

10 juli 2018 Epilepsiefonds organiseert Epilepsiefonds Night Walk

Het Epilepsiefonds organiseert dit jaar de Epilepsie Night Walk ter ere van het 125-jarig bestaan van het fonds. Deze wandeltocht vindt plaats op vrijdagavond 26 oktober, rondom het klooster ‘Providentia’ bij Kempenhaeghe Centrum voor Epilepsiewoonzorg. De aanvang is rond schemertijd, en gezamenlijk wandelen de deelnemers de nacht tegemoet.

“We vonden het heel belangrijk dat de activiteit geschikt zou zijn voor iedereen”, aldus Marissa Piso, coördinator Communicatie bij het Epilepsiefonds en initiator van de Epilepsie Night Walk. “Met een wandeltocht waarvan de kortste afstanden ook geschikt zijn voor rolstoelen, is dat zeker gelukt. Iedereen kan meedoen. Daarmee past deze wandeltocht heel goed bij de wijk Kloostervelden in Sterksel, waar mensen met complexe epilepsie begeleid wonen in een gewone wijk.

Bijzonder tintje

“Het belooft niet zomaar een wandeltocht te worden”, gaat Piso verder. “We zorgen voor allerlei bijzondere elementen langs de route. Het wordt veel meer dan alleen een wandeling: het wordt een ervaring.” De Epilepsie Night Walk past zo binnen een rijtje mooie jubileumactiviteiten die het Epilepsiefonds dit jaar organiseert.

Meer onderzoek naar epilepsie

Deelnemers aan de Epilepsie Night Walk hebben de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar epilepsie. Dat is hard nodig, want epilepsie is nog steeds niet te genezen. Een diagnose epilepsie is daarmee een diagnose vol onzekerheid. Piso: “Voor een deel van de mensen hebben we nog geen goede behandeling kunnen ontwikkelen. Hoe mooi zou het zijn als we met deze wandeltocht zoveel geld op kunnen halen dat we dat kunnen veranderen?”

Meelopen?

Ook meelopen met de Epilepsiefonds Night Walk? Op www.epilepsienightwalk.nl staat meer informatie over het evenement zelf en kun je je eigen ticket kopen. Dus haal je wandelschoenen uit het vet en tot 26 oktober!

——————————-

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over de Epilepsiefonds Night Walk of voor een interview met Marissa Piso kunt u contact opnemen met Vincent van Laar, medewerker Communicatie van het Epilepsiefonds, door te bellen met 030 634 40 63, of per e-mail naar vlaar@epilepsiefonds.nl.

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633