Gert-Jan en Rianne Segers nieuwe ambassadeurs van Light for the World

gert-jan-en-rianne-segers-nieuwe-ambassadeurs-van-light-for-the-world-3-300x200-1.jpg

Fractievoorzitter van de ChristenUnie, Gert-Jan en zijn vrouw, Rianne Segers zijn ambassadeur geworden van ontwikkelingsorganisatie Light for the World. Woensdagavond 24 oktober vertelden zij tijdens het relatie-diner van de ontwikkelingsorganisatie waarom ze zo gemotiveerd zijn te strijden voor een samenleving die recht doet aan mensen met een handicap.

Gert-Jan en Rianne hebben van dichtbij meegemaakt hoe waardevol het is als mensen met een handicap volledig meetellen in de maatschappij. Rianne: “We hebben lang in Caïro gewoond en daar kwam ik de vijftienjarige Marscha tegen, wonend op de vuilnisbelt. Het was schrijnend om te zien wat haar leefomstandigheden waren en als meisje met een handicap was ze extra kwetsbaar. Toch zong ze elke dag over de vreugde in haar hart.”

Gert-Jan: “Kinderen met een handicap zijn een licht voor de wereld en soms hebben ze net een klein duwtje nodig om zelf ook volledig te schijnen. Wij zetten ons daar van harte voor in als ambassadeurs van deze mooie organisatie.”

Het diner werd georganiseerd om de betrokkenheid met supporters van Light for the World te versterken. Speciale gasten waren, naast Gert-Jan en Rianne Segers, Locoburgemeester van Veenendaal, Engbert Stroobosscher, Tweede kamerlid namens SGP, Chris Stoffer en zijn vrouw Sophia en oprichtster van Light for the World, Jenny Cozijnsen.

Deze avond was tevens de start van de nieuwe campagne van de organisatie. Zij voeren de hele maand november actie voor meisjes met een handicap. In ontwikkelingslanden worden 90% van de meisjes met een handicap uitgesloten van scholing of werk. Ze hebben 3,5 keer meer kans om fysiek mishandeld te worden. En drie keer meer kans om seksueel misbruikt te worden. Light for the World helpt deze meisjes en zorgt ervoor dat ze niet meer buitengesloten worden, dat ze naar school kunnen en dat ze worden begeleid naar werk. Ook worden medische hulpmiddelen aangeschaft en worden medische posten toegankelijk gemaakt.

Daarnaast speelt voorlichting een grote rol. Daarom heeft de organisatie een educatief spel, the Inclusion Game ontwikkeld. Dankzij dit spel worden mensen bewust hoe belangrijk het is dat iedereen, met of zonder handicap, toegang krijgt tot medische voorzieningen. Het spel is deze avond uitgereikt aan de zoon van de oprichters van de ontwikkelingsorganisatie, Jan Cozijnsen.

Koninklijke Ginkel Groep en Rosa Novum: Hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van de locatie en de mooie cheque!

        Gert-Jan en Rianne Segers nieuwe ambassadeurs van Light for the World

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN