Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gemeenteraad Rotterdam beslist: Museum van de toekomst

De Rotterdamse gemeenteraad heeft op 20 december besloten om Museum Boijmans Van Beuningen ambitieus te vernieuwen. “Dit is een investering die Rotterdam en de prachtige collectie van Museum Boijmans Van Beuningen verdienen”, aldus Said Kasmi, wethouder Cultuur.

Een overgrote meerderheid van 38 van de 45 Rotterdamse raadsleden stemde voor het ambitiescenario, waarbij het museum in zeven jaar gerenoveerd en vernieuwd wordt voor 223,5 miljoen euro. Middels een unaniem aangenomen amendement volgt een go of no go moment nadat het bouwplan verder is uitgewerkt.

Dankzij dit besluit en met de hulp van externe investeerders kan het museum zijn huidige gebouwen in oude glorie herstellen, weer voldoen aan de eisen van deze tijd en zijn internationale positie als kunstmuseum uitbouwen. Said Kasmi, wethouder Cultuur: “Dit is een investering die Rotterdam en de prachtige collectie van Museum Boijmans Van Beuningen verdienen. Het levert de stad een hernieuwd topmuseum op dat veel meer bezoekers kan trekken.”

Het besluit van de Rotterdamse gemeenteraad is ‘een prachtig cadeau voor de stad Rotterdam en iedereen met hart voor de onwaarschijnlijk rijke kunstcollectie. We zijn bijzonder blij dat de collectie is veiliggesteld en in de toekomst weer een buitengewoon mooi huis krijgt. Door met de stad te kunnen bouwen aan dit ambitieuze renovatiescenario betekent dat het museum weer mee telt in de wereldtop’ aldus museumdirecteur Sjarel Ex.

Gemeenteraad Rotterdam beslist: Museum van de toekomst

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV