Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gedichtenwedstrijd ‘19

Geluk in scherven, het thema van de 11e gedichtenwedstrijd die vorige maand is gestart. Samen met Ark Mission, KRO-NCRV en Dienst Geestelijke Verzorging van DJI nodigen wij (ex-) gedetineerden uit om op een creatieve manier hun gevoel op papier te zetten.

Tot 1 juli kunnen de gedichten worden opgestuurd naar: info@exodus.nl

Zet het op papier
Voor gedetineerden is het soms makkelijker om hun gevoelens op te schrijven dan erover te praten. Dit helpt hen om gevoelens niet te onderdrukken.

“Dichten heeft mij geholpen om meer over mezelf te weten te komen.”
– winnaar gedichtwedstrijd 2018

De winnaar
Wij motiveren de gedetineerden om mee te doen door een prachtige prijs aan de winnaar te geven. Een onafhankelijke jury bekijkt de gedichten die vóór 1 juli binnenkomen. Zij zoeken de drie beste gedichten uit. De winnaar wordt uiteindelijk gekozen door singer-songwriter Tim Knol! Hij zet dit op muziek en maakt er een echt nummer van. Tijdens het Exodusconcert op 15 oktober laat hij het nummer horen in de PI Arnhem.

Uitzending op Radio 5
Het Exodusconcert wordt live uitgezonden vanuit de PI. Iedereen kan meeluisteren tijdens het KRO-NCRV programma op Radio 5, Volgspot. 

Juryleden
– Jan van Gils – Directeur Exodus Nederland
– Hijlco Span – Radio presentator KRO-NCRV
– Anne van Voorst – Adjunct hoofdpredikant Protestantse DGV
– Jolanda Kromhout – Manager projecten Ark mission
– Tsead Bruinja – Dichter des vaderlands

Thema
Het thema voor de gedichtenwedstrijd is; Geluk in scherven. Op het moment dat je gedetineerd bent, ligt je geluk aan scherven. Maar iedereen kan van deze scherven iets prachtigs maken. Met dit thema proberen wij de dichters het slechte in iets moois om te zetten. Immers, scherven brengen geluk.

Gedichtenwedstrijd 2018
Het Exodusconcert vorig jaar was een groot succes met artiest Jeangu Macrooy. Luister het hele concert terug.

Gedichtenwedstrijd ‘19

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV