Ga goed voorbereid op wintersportreis

rode-kruis-logo-transparant-3.png
Ga goed voorbereid op wintersportreis – Rode Kruis Nederland‎

Nieuwsbericht

Geplaatst op: 12 februari 2019

Nu vele Nederlanders richting het berggebied trekken, raadt het Rode Kruis reizigers aan om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Sneeuwkettingen voor je auto wordt geadviseerd, maar vergeet ook zeker niet jezelf. Wintersporters die met de auto op pad gaan doen er goed aan om voldoende eten, drinken en dekens in de auto mee te nemen, voor het geval zij lang in de file komen te staan in de kou. De drukte op de wegen, met name in de vakantielanden zelf, geeft een groter risico om onderweg te stranden.

Uit eerder onderzoek van het Rode Kruis bleek dat 80 procent van de reizigers die met de auto vertrekt als het extreem koud is geen extra eten meeneemt, 60 procent vertrekt zonder drinken. Daarom adviseert het Rode Kruis hier bij vertrek nog eens bij stil te staan. Het meenemen van een goede deken, voldoende eten en drinken zorgt ervoor dat wintersporters die stranden zichzelf goed kunnen redden. Daarnaast is het verstandig om met voldoende brandstof op reis te gaan om lange files te overbruggen en de telefoon goed op te laden.

Onderkoeling

Om de kou in de wintersportgebieden te trotseren, is het voor de doorgewinterde après skiër goed om voorzorgsmaatregelen te nemen. Door het drinken van alcohol ligt onderkoeling sneller op de loer, gezien de bloedvaten verwijden. Extra warm aankleden is daarom van belang.

Wie onderweg of op de piste toch in de problemen komt, kan de Rode Kruis EHBO-app raadplegen. De app geeft aan wat je kan doen in geval van nood en hoe je het beste eerste hulp kan verlenen bij bijvoorbeeld onderkoeling of een botbreuk.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rode Kruis Nederland:

Ga goed voorbereid op wintersportreis

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN