Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Franse kindermisbruiker in Nepal gearresteerd dankzij Terre des Hommes

Terre des Hommes

Vorige week is er in Nepal een 61-jarige kindermisbruiker gearresteerd. Het gaat om een man met de Franse nationaliteit, die in Nepal woont. De lokale onderzoekers van Terre des Hommes kwamen de man op het spoor dankzij tips.

Verdachte al 16 jaar frequent bezoeker Nepal

Op een bepaald moment zagen onze onderzoekers de man op straat in de stad Pokhara, terwijl hij met een groepje jongens sprak. De onderzoekers zagen dat de man met een aantal jongens naar winkels reed, waar hij voedsel kocht. Ook werd gezien dat de verdachte geld gaf aan jongens. Op enig moment werd gezien dat de man jongens meenam naar een rustige, afgelegen locatie. Zodra het  duidelijk was dat de man seksuele handelingen met de jongens verrichte, is de politie op de hoogte gesteld en is in overleg met de politie door onze lokale onderzoekers nader onderzoek gedaan naar de woonplek van de verdachte. Vanaf een bepaald moment neemt de politie deel aan het surveilleren en heeft zij de verdachte gearresteerd. Op het moment van de arrestatie bevond de verdachte zich aan de oever van een rivier en waren er drie jongens in de leeftijden van 7,8 en 12 bij hem. Op 1 december heeft de Nepalese politie de arrestatie van de verdachte aan de Nepalese media bekend gemaakt. Volgens de politie was de verdachte sinds 16 jaar een frequent bezoeker van Nepal en is hij getrouwd met een Nepalese vrouw. 

De lokale onderzoekers van Terre des Hommes in Nepal zoeken actief naar kindermisbruik. De onderzoekers werken daarbij goed samen met de Nepalese politie, die meteen wordt geïnformeerd zodra er concrete aanwijzingen zijn van crimineel gedrag. De politie beslist op basis van de verdenkingen of tot arrestatie wordt overgegaan.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/franse-kindermisbruiker-dankzij-terre-des-hommes-in-nepal-gearresteerd

Franse kindermisbruiker in Nepal gearresteerd dankzij Terre des Hommes

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV