Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Foto’s met een verhaal

Amref Flying Doctors

Afgelopen maart reisde Humberto af naar Kenia om meer te leren over onze strijd tegen meisjesbesnijdenis. Hij ging hier in gesprek met enkele leden van de Masai en maakte daarbij prachtige foto’s. Een selectie van de foto’s staat aanstaande maandag tentoongesteld op Langoed Boekesteyn. Humberto vertelt jou en de deelnemers van de Postcode Loterij graag over het indrukwekkende verhaal achter de foto’s. Kijkers maken ook exclusief kans op één van zijn prachtige werken!

In veel nomadische gemeenschappen markeert besnijdenis de overgang van meisje naar vrouw. Steeds meer mensen uit deze gemeenschap spreken zich uit over het stoppen van deze zeer schadelijke traditie. Humberto ging voornamelijk in gesprek met de mannen, en met name de vaders van de dochters. Wat zijn hun beweegredenen om deze eeuwenoude traditie los te laten?

Wereldwijd zijn 200 miljoen meisjes en vrouwen slachtoffer van besnijdenis en lopen 4.1 miljoen meisjes het risico om besneden te worden. Niet alleen in Kenia maar ook in Nederland krijgen we steeds vaker met de problematiek te maken. Zeker nu in de zomervakantie waar ‘cutting holidays’ een afschuwelijke realiteit zijn.

Kijk, luister en chat je mee? Klik hier om deel te nemen aan de live rondleiding via Facebook Live. Ook kan je notificaties instellen voor het evenement door nu al op de link te klikken en te kiezen voor: ‘herinnering ontvangen’. Je ontvangt dan een melding zodra het event live is. 

Deelnemers van de Postcode Loterij maken tevens kans op een van de portretten.

Bekijk hier de video van de reis van Humberto

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2020/fotos-met-een-verhaal

Foto’s met een verhaal

Amref Flying Doctors

Ontwikkelingshulp
Schuttersveld 9 2316 XG Leiden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV