Bartiméus heeft een film gemaakt over mensen die en slechtziend zijn en een verstandelijke beperking hebben. In deze film is te zien hoe belangrijk het is om visuele problematiek bij cliënten met een verstandelijke beperking tijdig vast te stellen. De opnames vonden plaats bij ’s Heeren Loo en de hoofdpersonen zijn Martijn, Ab, Yvonne en Richard. Alle vier hebben zij een verstandelijke én visuele beperking en hebben ondersteuning gekregen vanuit het samenwerkingsverband tussen Bartiméus en ’s Heeren Loo.

In Nederland is er een grote groep mensen met een verstandelijke én visuele beperking. Het is voor ’s Heeren Loo belangrijk om samen te werken met Bartiméus. Voor mensen die een verstandelijke beperking combineren met een auditieve en/of visuele beperking, zijn de gevolgen voor hun eigen ontwikkeling groot. Dit komt omdat ze hun auditieve en/of visuele beperking niet kunnen compenseren met hun cognitieve vaardigheden.

Met deze film wil Bartiméus laten zien hoe belangrijk het is om visuele problematiek bij cliënten met een verstandelijke beperking door onderzoek vast te stellen. En dan vooral om de juiste begeleiding of behandeling in te kunnen zetten. Samen met andere organisaties, waarbij kennis en expertise wordt gedeeld en versterkt.

Bekijk hier de film.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633