Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fedja van Huêt nieuwe ambassadeur Liliane Fonds

Fedja van Huêt is de nieuwe ambassadeur van het Liliane Fonds. Fedja gaat zich inzetten om kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld de steun te geven waar ze recht op hebben.

Onlangs zag Fedja zelf het verschil dat het Liliane Fonds maakt in de levens van deze kinderen. Hij bracht een bezoek aan projecten van lokale partners van het Liliane Fonds in Bangladesh. Vooral de gesprekken met de kinderen en hun ouders maakten grote indruk op hem: “Ik ontmoette Toiyba, een meisje van dertien, dat een hersenbeschadiging heeft. Haar droom is om lerares te worden. En ik geloof dat ze haar droom gaat waarmaken. Ze gaat inmiddels naar school en als ik zie hoe gedreven ze is, dan heb ik geen enkele twijfel dat ze juf wordt.”

Stem van nieuw boek

Fedja van Huêt werkte mee aan het boek ‘Sempeta wil maar één ding worden …’, dat het Liliane Fonds ontwikkelde in samenwerking met reclamebureau GUC Agency en Uitgeverij Rubinstein. Dit digitale prentenboek is geschreven door kinderboekenschrijver Mark Haayema en geïllustreerd door Emanuel Wiemans. De luisterversie is ingesproken door Fedja van Huêt. Al eerder leende hij zijn stem aan de radio- en televisiespot van het Liliane Fonds.

‘Sempeta wil maar één ding worden …’ is gebaseerd op het indrukwekkende levensverhaal van de 12-jarige Sempeta uit Kenia. Hij heeft een grote droom: dokter worden. Want dan kan hij kinderen helpen die een handicap hebben. Maar hoe moet dat, als je zelf een handicap hebt en opgroeit in armoede?

Overhandiging aan minister van Gehandicaptenzaken

‘Sempeta wil maar één ding worden …’ is de eerste uitgave in een nieuwe reeks kinderboeken van het Liliane Fonds. Op maandag 20 januari, aan de vooravond van de Nationale Voorleesdagen, reikt Fedja van Huêt het boek uit aan Rick Brink, Nederlands eerste minister van Gehandicaptenzaken. Daarna leest Mark Haayema het verhaal voor aan een groep basisschoolleerlingen met én zonder handicap.

De bijeenkomst start om 10:30 uur op het kantoor van het Liliane Fonds in ’s-Hertogenbosch.

Fedja van Huêt nieuwe ambassadeur Liliane Fonds

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV