Irak-dokter_en_gewond_meisje-AliceMartins

Extra steun Postcode Loterij voor noodhulp

Posted in: Ontwikkelingshulp

Artsen zonder Grenzen ontvangt naast het geweldige bedrag van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij uit de opbrengst van 2017 ook een extra bijdrage van 4,3 miljoen. Dit maakte de loterij donderdagavond 15 februari bekend tijdens een bijeenkomst met alle beneficiënten in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Onze organisatie is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij.

Extra bijdrage voor noodhulp
‘Wereldwijd blijft het aantal humanitaire crises toenemen. Door conflicten zijn meer mensen dan ooit op de vlucht. Veel van deze mensen worden onder erbarmelijke omstandigheden opgevangen. Naast het conflict in Syrië gaat het bijvoorbeeld om de Rohingya in Myanmar en Bangladesh. Maar ook ontwikkelingen gerelateerd aan klimaatverandering dragen ertoe bij dat mensen afhankelijk worden van noodhulp. Door deze ontwikkelingen ontstaat grote druk op noodhulporganisaties. De Postcode Loterij schenkt daarom Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling elk een extra bijdrage van 4,3 miljoen euro, in te zetten waar de nood het hoogst is.’

Dankzij trouwe deelnemers
Dankzij haar 2,9 miljoen trouwe deelnemers schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van 357 miljoen euro aan 112 goede doelen, waaronder Artsen zonder Grenzen.

Belangrijke bijdrage
‘Artsen zonder Grenzen helpt mensen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben, maar niet krijgen. De steun van de Nationale Postcode Loterij waarderen wij zeer. Dit jaar werden wij verrast met een geweldige extra financiële bijdrage, die wij daar mogen uitgeven waar wij achten dat het hard nodig is. De donaties van al onze donateurs en deze ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij zijn enorm belangrijk voor onze slagvaardigheid en het waarborgen van onze onafhankelijkheid als medisch-humanitaire organisatie. Het stelt ons onder meer in staat direct noodhulp te verlenen, zoals vorig jaar het geval was toen honderdduizenden Rohingya’s uit Myanmar naar Bangladesh vluchtten, of onze hulp aan mensen uit te breiden tijdens grote crisissen als de oorlogen en conflicten in Syrië, Jemen, Irak en Zuid-Sudan,’ aldus Nelke Manders, directeur van Artsen zonder Grenzen.

Sinds 1993
Artsen zonder Grenzen is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij. Sinds 1993 hebben wij dankzij de loterij in totaal ruim 359,7 miljoen euro kunnen besteden aan medische hulp in crisisgebieden

Bron: Artsen zonder Grenzen

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options