Ex-Baas van Morgen gaat als een speer bij NN

Amber4-875x510.jpg

Amber fikst een stage en ontdekt wat ze wil

Als JINC Baas van Morgen aan iemand goed besteed is geweest, dan is het wel aan Amber. Deze 15-jarige vmbo-leerling stond in 2017 een dag aan het roer van NN Group, waarna ze de contactgegevens van haar ‘collega-CEO’ op haar slaapkamerspiegel plakte. Toen ze een jaar later écht stage moest lopen, wist ze precies waar ze moest zijn.

“Als ik iets heb geleerd van Baas van Morgen, dan is het wel dat je je netwerk moet gebruiken”, zegt Amber. “Dorothee van Vredenburch, de baas van NN met wie ik vorig jaar een dag meeliep, gaf me dat advies. Uit mezelf zou ik daar nooit aan hebben gedacht, dus het was belangrijk dat ze dat zei.”

Als ik iets heb geleerd van Baas van Morgen, dan is het wel dat je je netwerk moet gebruiken.

Eenmaal thuisgekomen plakte Amber het beloftekaartje van Dorothee op de spiegel in haar slaapkamer. “Naast het visitekaartje van mijn moeder, op een mooie plek dus. Ja, het was best belangrijk voor me. En ik vond het spannend om het te gebruiken, ik was bang dat ik geen antwoord zou krijgen op mijn stageverzoek. Maar Dorothee stuurde het door en zorgde ervoor dat ik welkom was.”

Superleuk

Dankzij Emily de Laat, adviseur Community Investment & Culture en Ambers stagebegeleidster bij NN, kwam de scholiere vervolgens precies terecht op de plekken die haar interesseren.

“Ik wist al dat ik iets wilde met marketing of evenementen, maar niet precies wát”, zegt Amber. Daarom liep ik mee op verschillende afdelingen. Dat was superleuk. We hebben een hotel bezocht om te zien of het geschikt is voor bezoekers uit het buitenland, ik mocht helpen bij een Bliksemstage die NN Group samen met JINC in het Mauritshuis organiseerde voor vmbo-leerlingen en zelfs het startschot geven van de NN Marathon Rotterdam. Nee, dat laatste hoort niet standaard bij het werk, dat snap ik heel goed!”

Ik hoorde dat David Knibbe, die ik ontmoette bij de start van de marathon, ook als stagiair is begonnen bij NN. En die is nu CEO!

Het resultaat: Amber weet nu zeker dat ze later events wil gaan organiseren. “Ik vond het geweldig op die afdeling. De mensen die daar werken gaan steeds op pad, ze moeten de hele tijd nieuwe dingen verzinnen. Het is heel afwisselend. Ze vertelden ook dat je soms van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat moet werken, en dat je daar wel tegen moet kunnen. Maar dat lijkt me helemaal niet erg.”

Als het aan Amber ligt, is NN nog lang niet van haar af. Als de echte netwerker die ze inmiddels is, heeft ze haar volgende stage bij het bedrijf alvast gefikst. “Ik mag bellen als ik straks op het mbo zit, dus dat ga ik zeker doen. Ik hoorde bovendien dat David Knibbe, die ik ontmoette bij de start van de marathon, ook als stagiair is begonnen bij NN. En die is nu CEO.” Lachend: “Nee hoor, ik wil zijn baan niet overnemen! Maar hij is nu wel een van mijn voorbeelden.”

Het bericht Ex-Baas van Morgen gaat als een speer bij NN verscheen eerst op JINC.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN