Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Even voorstellen: Marieke van Driel, nieuwe (beoogd) voorzitter van CP Nederland

‘Ik wil voor mensen met CP een vuist maken’

Marieke van Driel (43 jaar) is de nieuwe beoogd voorzitter van CP Nederland. Ze is getrouwd met Robbert en hebben samen straathondje Doina uit Roemenië geadopteerd. In haar toekomstige rol als voorzitter komt alles samen. ‘Ik weet wat het is om cerebrale parese te hebben. Ik wil graag opkomen voor mensen met CP en een voorbeeld en boegbeeld zijn.’

Marieke heeft CP in al haar ledematen. ‘Ik heb CP overal, alles is verstoord. Het is zichtbaar. Ik loop moeilijk met een rollator en heb een scootmobiel, ik rijd wel auto.’ Ze is geboren in Dalfsen en groeide op in Nijverdal. Haar ouders hebben een belangrijke rol gespeeld. ‘Zij hebben mij altijd gestimuleerd om zoveel mogelijk mee te doen en om alles uit het leven te halen wat erin zit. Ik zat vroeger op balletles en boogschieten. In 1981 begon ik op de reguliere kleuterschool. In die tijd was het nog niet zo gewoon dat een kind met een beperking naar een reguliere school ging.’

Haar ouders zijn speciaal voor Marieke naar Nijverdal verhuisd toen zij naar de middelbare school ging. ‘Ze vonden het belangrijk dat ik gewoon naar school kon fietsen, samen met vriendinnen. Na mijn VWO ging ik Duitse taal- en letterkunde studeren in Groningen. Ik wilde heel graag op kamers. Mijn ouders hebben me toen laten gaan, onder bepaalde voorwaarden. Ik moest bijvoorbeeld iedere avond even bellen en ik woonde in een aangepaste kamer met een alarmsysteem. Zo’n instelling van je ouders helpt je op weg in je latere leven. Wat niet wegneemt dat ik het belangrijk vind dat er in het onderwijs keuzevrijheid is. Niet ieder kind met CP kan naar het regulier onderwijs.’

Dit artikel is afkomstig van de website van CP Nederland:

https://cpnederland.nl/even-voorstellen-marieke-van-driel-nieuwe-beoogd-voorzitter-van-cp-nederland/

Even voorstellen: Marieke van Driel, nieuwe (beoogd) voorzitter van CP Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV