Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ethiopië: Nieuwe hoop, nieuwe uitdagingen

Nieuwe uitdagingen

In deze hoopvolle tijd van democratisering in Ethiopië, zijn er toch nog steeds uitdagingen. Het kost tijd om de bureaucratische cultuur die decennialang Ethiopië karakteriseerde, te veranderen. De nieuwe overheid zal nieuwe manieren van zakendoen en het helpen van de gemeenschappen moeten introduceren. In veel gebieden spelen spanningen die eerder onderdrukt werden, maar nu naar boven beginnen te komen, ook in ZOA-gebieden. Alleen al in het Somali-gebied bijvoorbeeld zijn er meer dan een miljoen mensen op de vlucht vanwege etnische conflicten. ZOA helpt hier met hulpprogramma’s op grote schaal. Daarmee zorgen we dat mensen in elk geval een dak boven hun hoofd hebben en toegang krijgen tot primaire behoeften zoals water en sanitatie, zodat ze hun waardigheid niet hoeven te verliezen.

Omdat droogte een voortdurende uitdaging in dit gebied is, heeft ZOA ook gezorgd voor schoon drinkwater voor tienduizenden mensen in nood. In sommige regio’s is er weerstand tegen het nieuwe beleid op vluchtelingen. Daarom zorgt ZOA dat onze hulp eerlijk verdeeld wordt onder mensen die het het hardst nodig hebben, of dat nou de vluchtelingen of de gastgemeenschap in deze gebieden zijn.

Wanneer mensen hulp, hoop en herstel nodig hebben in afgelegen gebieden kunnen ze op ZOA vertrouwen. Door lokaal capaciteit op te bouwen, terwijl we ook reageren op noodgevallen, willen we een positieve verandering brengen in de gebieden waar we werken en bij de mensen die we helpen. Dit doen we het liefst hand in hand met hen én met onze trouwe donateurs in Nederland!

>> Lees meer over ons werk in Ethiopië

Ethiopië: Nieuwe hoop, nieuwe uitdagingen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV