Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Erasmus Universiteit creëert nieuwe kansen voor gevluchte studenten en wetenschappers

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Verheugend nieuws: voor gevluchte studenten en wetenschappers creëert de Erasmus Universiteit ook in de komende jaren goede studie- en werkmogelijkheden, zodat hun talenten tot bloei komen en van betekenis worden in en voor de regio Rotterdam. De resultaten van de afgelopen jaren laten een positief beeld zien en daarom is de samenwerking met het UAF verlengd voor een periode van drie jaar.   

De samenwerking is erop gericht om de instroom van gevluchte studenten in het hoger onderwijs te stimuleren en met gerichte begeleiding studiesucces mogelijk maken. Daarnaast bieden de EUR en het UAF gevluchte wetenschappers mogelijkheden om aansluiting te vinden bij de Nederlandse wetenschap. Gevluchte professionals die hier (nog) niet aan de slag komen krijgen de kans om werkervaring op te doen in banen die aansluiten bij hun kennis en ervaring.  

Het onderwijs en de begeleiding die daarbij hoort worden verzorgd door de EUR. Het UAF deelt kennis en ervaring wanneer daar behoefte aan is, vanuit jarenlange ervaring met de begeleiding van gevluchte studenten en wetenschappers. Ook biedt het UAF zo nodig financiële steun, aanvullend op bestaande voorzieningen van de overheid. Met de gemeente Rotterdam zijn afspraken gemaakt over studeren naast een uitkering, omdat onderwijs een belangrijke sleutel is voor duurzame arbeidsparticipatie. 

Voorbereidend Jaar wegens succes verlengd 

In de afgelopen jaren bereikten de EUR en het UAF samen al mooie resultaten. Sinds 2017 biedt de EUR een voorbereidend lesprogramma aan voor gevluchte studenten, het Voorbereidend Jaar Erasmus. Hieraan nemen jaarlijks maximaal achttien cursisten deel. Zij maken in dat studiejaar kennis met het Nederlandse onderwijssysteem en bereiden zich voor op de start van hun opleiding en hun verdere studieloopbaan. De resultaten van dit programma laten een positief beeld zien en daarom krijgt het initiatief een vervolg. 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van UAF:

https://www.uaf.nl/erasmus-universiteit-creeert-nieuwe-kansen-voor-gevluchte-studenten-en-wetenschappers/

Erasmus Universiteit creëert nieuwe kansen voor gevluchte studenten en wetenschappers

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Maatschappij
UAF, Newtonlaan, Utrecht, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV