Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Einde aan hulpoperatie op Sulawesi

We zijn onze hulpoperatie op Centraal-Sulawesi aan het afronden. Zo’n twee maanden geleden kwamen we in actie nadat een aardbeving en een tsunami het Indonesische eiland troffen.

2.101 doden

Door de ramp zijn 2.101 mensen omgekomen, volgens de laatste tellingen op 30 oktober. 4.438 mensen raakten gewond en volgens de Indonesische autoriteiten zijn 1.373 mensen nog steeds vermist.

Tijdelijk gezondheidscentrum gebouwd

4 dagen na de ramp hadden wij een verkenningsteam ter plaatse. Samen met het Indonesische Ministerie van Volksgezondheid bepaalden we waar en welke hulp het hardste nodig was. We zetten onder meer een mobiele kliniek op en hebben een tijdelijk gezondheidscentrum gebouwd. Dit centrum is nu overgedragen aan de autoriteiten en kan nog zo’n 5 jaar mee.

Psychosociale zorg

Tot half december blijven wij doorgaan met het verlenen van psychosociale zorg aan de getroffen bevolking. Ook geven wij trainingen wij lokale gezondheidswerkers, zodat ze deze zorg kunnen blijven geven na afronding van ons project.

Einde aan hulpoperatie op Sulawesi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV