Meer weten? informatie@fondsen.org

EHBO verplicht in het onderwijs. ‘Hier heeft heel Nederland baat bij’

“Als je heel realistisch bent, gaat men uit zichzelf vaak niet ieder jaar een EHBO-cursus doen. Tenzij je het dus in het systeem hebt zitten, bijvoorbeeld in het onderwijs waarin het vanzelf gaat.”

“En EHBO-les bij jongeren heeft nog meer voordelen. Als een middelbare scholier thuiskomt en net heeft geleerd hoe je een herseninfarct kunt herkennen, is de kans groot dat hij dit thuis vertelt. ‘O, hoe herken je dat dan?’ vraagt moeder dan. Dit is het zogenoemde tweederangs leren.”

“Een mooie bijkomende factor bij jongeren is een stukje zelfvertrouwen. Veel mensen hebben na het volgen van een cursus de gedachte: ‘nou, laat nu maar iemand omvallen, ik weet wat ik moet doen.’ Dat zelfvertrouwen kun je niet meten, niet in geld uitdrukken, maar is wel heel wat waard.”

“Een ander voordeel aan het trainen van jongeren is het rendement dat je eruit haalt. Met andere woorden: een kind van 14 leeft nog zeker 60 jaar, maar die man van 60 misschien nog maar 20 jaar. Dus hoe langer iemand leeft in Nederland die goede kennis heeft van EHBO. Hoe beter.”

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rode Kruis Nederland:

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/ehbo-verplicht-in-het-onderwijs-hier-heeft-heel-nederland-baat-bij/

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633