Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

EHBO verplicht in het onderwijs. ‘Hier heeft heel Nederland baat bij’

“Als je heel realistisch bent, gaat men uit zichzelf vaak niet ieder jaar een EHBO-cursus doen. Tenzij je het dus in het systeem hebt zitten, bijvoorbeeld in het onderwijs waarin het vanzelf gaat.”

“En EHBO-les bij jongeren heeft nog meer voordelen. Als een middelbare scholier thuiskomt en net heeft geleerd hoe je een herseninfarct kunt herkennen, is de kans groot dat hij dit thuis vertelt. ‘O, hoe herken je dat dan?’ vraagt moeder dan. Dit is het zogenoemde tweederangs leren.”

“Een mooie bijkomende factor bij jongeren is een stukje zelfvertrouwen. Veel mensen hebben na het volgen van een cursus de gedachte: ‘nou, laat nu maar iemand omvallen, ik weet wat ik moet doen.’ Dat zelfvertrouwen kun je niet meten, niet in geld uitdrukken, maar is wel heel wat waard.”

“Een ander voordeel aan het trainen van jongeren is het rendement dat je eruit haalt. Met andere woorden: een kind van 14 leeft nog zeker 60 jaar, maar die man van 60 misschien nog maar 20 jaar. Dus hoe langer iemand leeft in Nederland die goede kennis heeft van EHBO. Hoe beter.”

EHBO verplicht in het onderwijs. ‘Hier heeft heel Nederland baat bij’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV