Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eerste officiële vestiging in regio Zuid-Nederland opent deuren voor publiek

Open dagen woon-werkboerderij Kraaiveld.

De nieuwe woon-werkboerderij Kraaiveld krijgt een mooie primeur. Als eerste officiële vestiging van de nieuwe regio Zuid-Nederland van ‘s Heeren Loo opent Kraaiveld op 5 en 6 oktober aanstaande haar deuren voor publiek en medewerkers. Met twee sprankelende open dagen krijgen belangstellenden de kans om de compleet gerenoveerde woon-werkboerderij in alle hoeken en gaten te bezichtigen. Op 1 november opent Kraaiveld dan officieel haar deuren. De eerste cliënten – in totaal is er plek voor 15 cliënten met een licht verstandelijke beperking – hebben zich al gemeld. Verder krijgt ook de personele bezetting langzamerhand vorm. Iedereen die een kijkje wil nemen, is hiermee van harte uitgenodigd.

Landgoed Kraaiveld

De woon-werkboerderij bevindt zich op het landgoed Kraaiveld, dat bestaat uit een moderne woon-werkboerderij, een gezinshuis, een moestuin en allerlei fruitbomen. Kraaiveld is gelegen in het landelijke gebied tussen Sleeuwijk en Woudrichem. Op de boerderij is plek voor 15 (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Ook kunnen mensen met een verstandelijke beperking die niet op Kraaiveld woonachtig zijn er terecht voor dagbesteding. De woon-werkboerderij biedt 24 uurszorg en er is permanente begeleiding aanwezig. Voor het wonen op Kraaiveld is een Wlz-indicatie vereist.

De bewoners van Kraaiveld wonen en werken op de boerderij. Ze vinden onderdak in een aantal ruime studio’s en er zijn gemeenschappelijke ruimten voor groepsactiviteiten. De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk afgestemd op hun wensen en mogelijkheden. Zo vinden veel activiteiten plaats in de buitenlucht. De bewoners kappen zelf het hout (het gehele complex is houtgestookt verwarmd), onderhouden ze de biologische moestuin en fruitbomen. Ook behoort bierbrouwen in de brouwerij op het eigen terrein tot de mogelijkheden, net als het verzorgen van dieren. Op het terrein komt tevens een winkel en een kleine horecagelegenheid. Verder biedt Kraaiveld ook voor de mensen uit de omgeving dagbesteding, mits de zorgvraag aansluit op de mogelijkheden van de boerderij. Op het terrein bevindt zich ook een gezinshuis met plek voor een (echt)paar en vier kinderen.

Tijdens de open dagen is het mogelijk om een wandeling, zelfstandig of onder begeleiding, te maken over het landgoed. Onderweg staan verschillende informatiestands waar bezoekers worden geïnformeerd over het wonen en werken op Kraaiveld en over de producten die van het land komen. Aan het einde van de wandeling staat een kleine versnapering klaar. Op het terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

’s Heeren Loo wil in de regio Zuid-Nederland in de toekomst meer van dit soort woon-werkboerderijen gaan openen. Het is een mooie start voor de uitbreiding van onze diensten in deze regio.

Tijden open dagen:
5 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur
6 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur

Adres:
Kraaiveld: De Roef 4, Woudrichem

Op het terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Bekijk de uitnodiging.

Eerste officiële vestiging in regio Zuid-Nederland opent deuren voor publiek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Bartimeus Fonds
fondsen.org

Geluksmomenten

Bartiméus Fonds ambassadeur Marjolein van den Broek neemt je mee in haar leven. Marjolein is getrouwd en heeft twee kinderen. Vijf jaar geleden werd ze

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV