Eerste editie Epilepsie Night Walk groot succes

image-2018-11-01_400x309.jpg

31 oktober 2018

Op 26 oktober vond de eerste editie van de Epilepsie Night Walk plaats. Meer dan driehonderd mensen verzamelden zich ’s avonds op het terrein van epilepsiekliniek Kempenhaeghe. Ouders met kinderen, mensen in rolstoelen, groepjes vriendinnen, bewoners van Kempenhaeghe, vrijwilligers van het Epilepsiefonds. Allemaal hadden ze één ding gemeen: zich samen sterk maken tegen epilepsie. Daarom wandelden we met z’n allen door de nachtelijke herfstbossen, om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie.

Toegankelijk voor iedereen

Al bij de inschrijfbalie zat de sfeer er goed in. Nadat alle wandelaars het Night Walk-shirt hadden aangetrokken en de lichtgevende badges hadden opgespeld, waren we klaar voor onze wandeling door de donkere nacht. Musicalster Tommy Christiaan zwaaide ons muzikaal uit. Er waren verschillende afstanden te lopen, de kortste waren rolstoeltoegankelijk. Zo kon iedereen onderdeel van de Night Walk zijn.

Lichtjes in het donker

Lichtjes in het donker

Met fris enthousiasme begon iedereen aan de route. ‘Het was heel duidelijk aangegeven’, aldus één van de deelnemers. ‘Gewoon de lichtjes in het donker volgen. Het was heel bijzonder!’ De tocht leidde door donkere herfstbossen en langs open velden. Halverwege kon men even bijkomen onder het genot van een kop warme erwtensoep. ‘Dat was wel even fijn, een rustpunt in zo’n lange wandeling.’ Bij de finish werd men onthaald met warme chocolademelk en worstenbroodjes.

Bijna €60.000,- opgehaald

Bijna €60.000,- opgehaald

De eerste editie van de Epilepsie Night Walk was, dankzij het enthousiasme van alle deelnemers, een groots succes. Er is bijna 60.000,- euro aan sponsorgeld opgehaald, dat besteed zal worden aan wetenschappelijk onderzoek. Wandel jij volgend jaar ook mee?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN