Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eerste digitale collecteweek Hersenstichting brengt ruim 1,2 miljoen euro op

Hersenstichting Nederland

De eerste volledig digitale collecteweek van de Hersenstichting heeft 1.277.962 euro opgebracht. De opbrengst is ruim twee keer zo hoog dan in eerste instantie werd verwacht. In totaal hebben bijna 18.000 Nederlanders een online collectebus aangemaakt en vrienden en familie gevraagd om te doneren. De opbrengst wordt gebruikt voor het financieren van hersenonderzoek, zodat hersenaandoeningen beter behandeld kunnen worden en in de toekomst kunnen worden voorkomen. 

“We zijn ontzettend trots op dit resultaat”, zegt Merel Heimens Visser, directeur-bestuurder van de Hersenstichting. “Vanwege het coronavirus en de verlenging van de lockdown, hebben wij besloten dit jaar in de eerste week van februari niet huis-aan-huis te collecteren, maar voor de allereerste keer de collecteweek volledig digitaal te houden. We dachten hiermee maximaal 600.000 euro op te kunnen halen. Een collecte opbrengst van 1.277.962 euro hadden we niet durven dromen. We zijn onze online collectanten dan ook ontzettend dankbaar. De opbrengst is echter wel een paar ton lager dan het bedrag wat we normaal ophalen bij de huis-aan-huis collecte. We laten de online collectebussen daarom actief. Mensen kunnen blijven doneren. Met de collecte opbrengst kunnen we verdere stappen zetten naar oplossingen voor hersenaandoeningen en een beter leven geven voor iedereen met een hersenaandoening en hun naasten.”  

Ik collecteer voor 

De collecteweek van de Hersenstichting vond dit jaar online plaats van 1 t/m 6 februari 2021. De gezondheid van de collectanten en gevers aan de deur stond voorop, waardoor de stichting heeft besloten om de collecteweek volledig online te houden. Iedereen kon met twee klikken online collectant worden en vertellen voor wie ze collecteerden. Veel mensen collecteerden voor familie, vrienden en/of collega’s met een hersenaandoening.  

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Hersenstichting:

https://www.hersenstichting.nl/nieuws/eerste-digitale-collecteweek-hersenstichting-brengt-ruim-12-miljoen-euro-op/

Eerste digitale collecteweek Hersenstichting brengt ruim 1,2 miljoen euro op

Hersenstichting Nederland

Gezondheid en Handicaps
Maanweg 174 2516 AB Den Haag
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV