Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

“Een ongekende crisis vraagt om een ongekend antwoord”

Nederlandse Rode Kruis

“Er komt nog veel op ons af. De eerste golf van de besmetting lijkt inmiddels voorbij, maar we verwachten dat minstens enkele honderdduizenden mensen in nood komen de komende tijd. Achterstallige zorg en economische neergang raken niet alleen de meest kwetsbaren, het creëert ook nieuwe kwetsbare mensen.

Daarnaast moeten we voor bepaalde groepen een ramp op ramp-effect zien te voorkomen of verzachten. Denk aan dak- en thuislozen en ongedocumenteerde migranten, die niet de middelen hebben om zich te beschermen tegen het risico op besmetting. En zich niet veilig in quarantaine kunnen terugtrekken wanneer ze besmet zijn.

Grote zorg is ook de situatie op de Caribische eilanden. De inkomsten vanuit het toerisme komen te vervallen, waardoor de eerste levensbehoeften onder druk komen te staan. Mensen komen letterlijk zonder eten te zitten. Bovendien komt het nieuwe orkaanseizoen eraan, waarbij noodvoorraden moeten worden aangelegd en eilandbewoners goed beschermd moeten worden.

Als Rode Kruis doen we waar we goed in zijn. We komen direct in actie bij een noodsituatie en mobiliseren grootschalige hulp. We weten niet hoe het coronavirus zich verder gaat ontwikkelen, maar we weten wél dat we onze paraatheid moeten blijven garanderen.”

“Een ongekende crisis vraagt om een ongekend antwoord”

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV