Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een olifant, een giraffe en corona

Door middel van bewustwording en gemakkelijke tips, helpen wij zo de verspreiding van corona tegen te gaan. Kinderen en gezinnen in de armste delen van de samenleving over de hele wereld kunnen zichzelf minder goed beschermen tegen Covid-19. De problemen waarmee deze kinderen worden geconfronteerd, worden verergerd door de uitdaging die Covid-19 stelt.

Terre des Hommes heeft wereldwijd verschillende programma’s ontwikkeld die het Covid-19-coronavirus kunnen vertragen:

  • Het Gravit’eau-project heeft overal ter wereld handwas stations geïnstalleerd.
  • In Ecuador verdeelt Terre des Hommes desinfecterende middelen, hygiënekits en gezichtsmaskers aan kinderen en gezinnen.
  • In Irak wordt psychosociale steun voor ontheemde kinderen en jongeren nu op afstand of van deur tot deur verleend.
  • In Lombardije, Italië, hebben we een gratis hulplijn geopend die bemand is door psychologen voor artsen die tijdens de pandemie met kwetsbare gezinnen werken.
  • In India zetten jonge leiders van de Girls Advocacy Alliance vanuit huis voorlichtingscampagnes op en verspreiden deze.
  • In Libanon geven we voorlichting aan Syrische vluchtelingenkinderen.

We gaan bovendien door met de strijd tegen meisjesbesnijdenis ondanks Covid-19. Een opvangcentrum van Terre des Hommes in Tanzania heeft 121 kinderen opgevangen die een verhoogd risico liepen vanwege school sluitingen.

Samen gaan we de verspreiding van corona tegen

  • Niezen of hoesten in je elleboog. Was regelmatig je handen. Leer jongere gezinsleden hoe ze het moeten doen.

In deze moeilijke tijd blijft onze prioriteit de rechten en het welzijn van kinderen. Hoewel de impact op de langere termijn vooralsnog onvoorspelbaar is, staan we klaar om hen te ondersteunen en te beschermen naar ons beste vermogen. Help jij ook mee door dit bericht zoveel mogelijk te delen op social media via de share buttons?

Een olifant, een giraffe en corona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV