Meer weten? informatie@fondsen.org

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen

Nieuw jaar, nieuwe uitdagingen

We hebben het jaar goed kunnen afsluiten door een stuk grond te kunnen kopen voor de stichting. Zelfs het registeren van het land ging soepeler dan we hadden gedacht. Al zijn we er nog niet, want de plannen voor de kliniek moeten nog goedgekeurd worden eind deze maand.

Maar een nieuw jaar betekent ook nieuwe uitdagingen. De volgende stap in het proces is een goede aannemer vinden die de bouw overziet. Een goede aannemer die niet teveel geld vraagt en wel betrouwbaar is. Sharlon heeft  iemand gevraagd om hierbij te helpen omdat we niet bekend zijn in dit wereldje, laten we hem even voor het gemak Peter noemen.

Een aannemer vinden is nog een hele klus

Peter en Sharlon hebben allebei meerdere aannemers gevraagd om een voorstel te doen zodat we deze konden vergelijken. Sharlon had met Peter al een discussie over het betalen van de architect, aangezien die aan het eind van het proces ook een flink bedrag extra vroeg voor zijn service waar wij niets van wisten (wij gaan die kosten niet betalen omdat het een te groot bedrag is). Maar na het vergelijken van de aannemers kwam er nog een discussie bij want hij was vergeten te vertellen dat we voor adviesgesprekken ook moeten betalen. En dit gaat natuurlijk ook niet over een paar euro’s, dat begrijp je. Tevens waren de offertes van de aannemers onrealistisch hoog. Het is lastig zaken doen in Malawi, het maakt niet uit of je nou een stichting bent of niet. 

We weten allemaal dat dit kan gebeuren, maar als het dan gebeurt,  frustreert dit enorm. Het kost veel energie en tijd die we ook op een andere manier nuttig kunnen besteden.  We hebben de kosten met het bestuur uitgebreid besproken en besloten om geen geld bij te leggen voor de extra kosten. Wat waarschijnlijk betekent dat het langer gaat duren voordat de bouw gerealiseerd kan worden. Maar we hebben hiervoor gekozen omdat we niet mee willen gaan in de spelletjes die hier gespeeld worden, al is natuurlijk niet alles te voorkomen. 

We vinden het belangrijk om als organisatie open en transparant te zijn, vandaar ook een bericht over de minder leuke dingen die gebeuren in Malawi. Gelukkig zaten er 2 goede opties tussen voor aannemers, maar we blijven nog even verder zoeken en vergelijken. Wees gerust, we zijn nog steeds super enthousiast en we weten dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. We houden ons hoofd omhoog en gaan ervoor! Mocht je nou nog tips hebben, alle hulp is welkom. 

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633