Een Michelinster-waardige kerstlunch

kerstlunch_detail.jpg

Dit jaar schoven er maar liefst 240 deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem regio Amstel & Meer aan voor een kerstlunch in het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam. Bij degenen die er voor de eerste keer bij waren, overtrof de lunch hun stoutste verwachtingen. 

Het restaurant van het hotel is prachtig versierd met diverse kerstbomen, tafels met hagelwitte lakens en daarop kerststukjes, meerdere wijnglazen en glimmend bestek, uiteraard voor elke gang een aparte vork, mes en lepel. Het hotelpersoneel heeft flink uitgepakt voor haar speciale gasten en de kerstsfeer is overweldigend. Het koor – geheel in zwart – achterin de zaal heeft het eerste kerstliedje al ingezet. Deelnemer Jopie Breedijk (83) van Zonnebloem-afdeling Hoofddorp kijkt haar ogen uit. “Ik denk dat ik nog nooit in zo’n mooi hotel ben geweest”, zegt ze glunderend.

Kerstklassiekers

Als iedereen is aangeschoven kan de lunch beginnen. Het voorgerecht is een trio van Hollandse vis: gerookte forelfilet, Hollandse garnalen en gerookte zalm. Het koor zet kerstklassieker De Herdertjes lagen bij nachte in. De deelnemers die voor het eerst bij deze lunch zijn, gaven voor binnenkomst nog aan ‘iets van een broodje’ te verwachten, maar dit etentje is Michelin Ster-waardig, meer een diner dan een lunch. Er is zelfs met elke dieetwens rekening gehouden. “Het is zo leuk om de reacties van de deelnemers te zien. De meesten wisten eigenlijk niet wat ze konden verwachten, maar zo chique hadden ze echt niet zien aankomen,” zegt vrijwilliger en bestuurslid Roely Slooff (67) van de afdeling Uithoorn. 

“Echt geweldig”

De groep kletst er gezellig op los. Ondertussen wordt het hoofdgerecht geserveerd: een gestoofde rundvleessukade in specerijenjus, geserveerd met een appel gevuld met worteltjes en romige aardappelpuree. Het personeel schenkt de deelnemers en vrijwilligers nog een glaasje wijn bij. Deelnemer Henny de Bok (69): “Ik voel me hier de koning te rijk!” Henny is deelnemer bij afdeling Amstelveen en voor haar is het tweede keer dat zij bij de lunch aanwezig is. “Ik ken hier niet veel mensen, maar dat maakt de pret er niet minder om. Ik vind het hier echt geweldig en het personeel doet er alles aan om het naar ons zin te maken,” zegt Henny. Ze is al vier jaar deelnemer bij de Zonnebloem en gaat vaak met haar man naar activiteiten. “De Zonnebloem geeft ons de gelegenheid om écht op pad te gaan. Die dagjes weg voelen als een mini-vakantie!”

Overheerlijk

Tijd voor het nagerecht: een amandelgebakje met stoofpeer, vanilleroomijs en een bessencompote. Jopie: “Ik geniet hier zo van. Het eten is echt overheerlijk. Als ik een cijfer moet geven dan krijgt het hotel een 9!” Jopie gaat al heel wat jaren mee met de Zonnebloem en vindt deze lunch een van de hoogtepunten tot nu toe. “Ik geniet zo van de Zonnebloem, ze doen het toch allemaal maar wel even voor je. Ik houd echt van de Zonnebloem en de vrijwilligers,” zegt ze enthousiast. De groep vertrekt aan het einde van de dag weer naar huis. Ook Henny is vol lof over de kerstlunch: “Het was in één woord geweldig!”

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN