Een goed gesprek met de Koning

Koning1-875x510.jpg

“Als het gaat om de emancipatie van mensen, zijn ontmoeten en verbinden cruciaal.” Vooral die boodschap wilde JINC-directeur Daniël Roos overbrengen aan koning Willem-Alexander tijdens het rondetafelgesprek dat hij donderdag met hem voerde.

“Dit is immers de kern van wat wij doen”, vervolgt Daniël. “We vergroten de kansen van jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand door hen in contact te brengen met professionals uit het bedrijfsleven, die hen op allerlei gebieden een steuntje in de rug geven.”

Interesse

Het gesprek met de Koning, dat plaatsvond voorafgaand aan de slotconferentie van JINC Baas van Morgen in Amsterdam, was voor iedereen een mooie ervaring. Daniël: “De koning toonde veel interesse en had een goed gevoel voor humor. Ik heb echt het idee dat iedereen zijn verhaal kon doen en dat hij daardoor een goed beeld van JINC kreeg”

Uiteraard zijn we erg blij dat er veel partners bij dit rondetafelgesprek wilden aanschuiven. Uit het onderwijs waren dat Tessel Huizinga (OBS De Zuiderpolder uit Haarlem), Ernst Andree (Hofstede College Den Haag), Ahmed Mahamed (College De Meer uit Amsterdam). En uit het bedrijven ging het om Dora Mual (Hotel Casa Amsterdam), Gerda Schuddemat (Amsta), Inge Postma (ABN AMRO) en Michelle Bertholee (Albert Heijn). We danken hen voor hun inzet en betrokkenheid!

Het bericht Een goed gesprek met de Koning verscheen eerst op JINC.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN