Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een dagje naar het strand en je kind kwijt. Wat nu?

Als Nederlandse ouders en hun kinderen elkaar tijdens een dagje uit kwijtraken, zijn ze daar niet goed op voorbereid. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat 63 procent van de kinderen van 4 tot en met 6 jaar het telefoonnummer van hun vader of moeder niet uit het hoofd kent.

Bijna de helft van de ouders maakt niet altijd afspraken met hun kind over wat te doen wanneer ze elkaar uit het oog verliezen.

Het is een angstvisioen voor ouders: op een druk strand of in een pretpark ineens je kind niet meer zien. Overal waar je kijkt mensen en kinderen, maar je eigen dochtertje of zoontje is nergens te bekennen. En dat terwijl het twintig seconden geleden je hand nog vasthield.

Goed voorbereid

Het Rode Kruis geeft in het kader van themaweek Goed Voorbereid, die loopt van 24 tot en met 30 juni, tips om te zorgen dat ouders en kinderen beter voorbereid zijn op dit soort stressvolle situaties.

“Op dit soort momenten telt maar één ding. Kinderen willen weer zo snel mogelijk bij hun ouders zijn, en andersom. Daarom is het belangrijk dat kinderen weten hoe zij hun ouders moeten bellen”, zegt Astrid Roggen, hoofd Goed Voorbereid bij het Rode Kruis. “Je kunt natuurlijk het telefoonnummer meegeven, op een bandje bijvoorbeeld. Maar nog beter is het om het samen uit het hoofd te leren, want dan hebben ze het áltijd paraat.”

Vertel je kind met het telefoonnummer naar een medewerker van het pretpark of de dierentuin te gaan en die te vragen te bellen.

Goed Voorbereid gaat ook over andere stressvolle situaties waarbij jonge kinderen betrokken zijn. Bijvoorbeeld wat je moet doen wanneer je kind uit gewond is geraakt bij het spelen en op welke manier je een kind voorbereidt op het helpen van anderen die een ongeluk hebben gehad

Een dagje naar het strand en je kind kwijt. Wat nu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV