Meer weten? informatie@fondsen.org

Een bouwpakket voor aardbevingsslachtoffers

De respons van onze donateurs op de noodhulpactie voor slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op Lombok en Sulawesi was overweldigend. Inmiddels ontvingen al meer dan 460 families een bouwpakket voor de bouw van hun nieuwe, tijdelijke huis. 

Sinds de verwoestende aardbevingen en tsunami deelden onze lokale partners op Lombok 208 en op Sulawesi 250 bouwpakketten uit voor de bouw van tijdelijke huizen. Deze huizen zijn dus niet bedoeld als permanente woonplek voor de slachtoffers van de aardbevingen, maar als eerste noodonderkomen na de ramp. Zo hoeven de eilandbewoners niet meer in tenten te leven, wat ziektes voorkomt en de privacy en hygiëne van de mensen verbetert. ZOA plant in de periode tussen april 2019 en september 2020 op Sulawesi 60 permanente huizen te bouwen. Elk van die huizen krijgt ook een eigen latrine.

Maar we doen meer. Zo steunen we pastoraal werkers van de lokale gereformeerde kerk in traumaverwerking met de lokale bevolking. Ook leren we de mensen om te gaan met en voorbereid te zijn op grote rampen. Ook trainen we mensen hoe ze hun omgeving schoon kunnen houden, zodat ziektes worden voorkomen en ongedierte weggehouden wordt. Mensen leven na de rampen namelijk erg dicht op elkaar en maken gebruik van dezelfde toiletten, wat de bestaande latrines belast.

Dit zit er allemaal in een bouwpakket:

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633