Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Edith en 123,7 miljoen anderen

Toen Edith 7 jaar oud was, kwam ze erachter dat ze niet zo goed zag als haar klasgenoten. Haar docent merkte door haar tegenvallende cijfers dat ze niet goed zag. Edith werd op de voorste rij gezet, maar haar leerprestaties verbeterden nog steeds niet. Ediths moeder besloot om met haar dochter naar het ziekenhuis te gaan om haar ogen te laten controleren. De artsen zagen het meteen: Edith heeft een sterke refractie-afwijking.

Dit betekent voor Edith dat ze een bril nodig heeft. Alleen kunnen mensen in Uganda vaak geen bril betalen. Wat zijn dan de mogelijkheden voor Edith? Light for the World bood Edith een gratis bril aan, inclusief jaarlijkse controles en brilaanpassingen. Vanaf het moment dat Edith een bril ging dragen, ging ze met sprongen vooruit. Ze kan het schoolbord duidelijk zien, examens kan ze nu zelf maken. Ze droomt ervan om de studie Inkoop en Logistiek te gaan doen.

Er zijn nog vele andere als Edith. Een refractie-afwijking is een van de meest voorkomende oogaandoeningen in de wereld, maar liefst 123,7 miljoen mensen hebben deze beperking. Terwijl dit met een relatief simpele ingreep, zoals een bril, behandeld kan worden. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie onlangs bekendgemaakt in een rapport over oogaandoeningen. In het rapport zijn vele andere cijfers te bekijken over oogaandoeningen. Wil je de infographic met de rapportresultaten zien? Download nu: World Vision Report Infographic. 

Delen:

Edith en 123,7 miljoen anderen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV