Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eddy van Wessel genomineerd voor de Zilveren Camera

De indrukwekkende fotoserie ‘Het Laatste Bolwerk’ van Eddy van Wessel is genomineerd voor de Zilveren Camera 2019. De foto’s zijn gemaakt in Baghouz, in het noordoosten van Syrië. De plek waar het laatste bolwerk van de Islamitische Staat in maart vorig jaar viel. Van Wessel legde onder meer de evacuaties van duizenden inwoners vast die op vrachtauto’s uit het oorlogsgebied werden gereden en in vluchtelingenkamp Al Hol opvang kregen. Tijdens de gevechten en evacuaties zijn veel doden en gewonden gevallen.

Vrijwel tegelijkertijd was Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling in Al Hol om te beoordelen of Stichting Vluchteling de gevraagde helpende hand toe moest steken in de hulpverlening en hoe dat dan het beste te doen. Deze noodhulp was niet onomstreden: binnen Stichting Vluchteling gingen er heftige discussies aan vooraf, en meningsverschillen over wel of geen hulp voor ISIS-strijders en hun families werden ook in de media uitgesproken, bijvoorbeeld in EenVandaag en de Volkskrant.

Eddy van Wessel heeft eerder de Zilveren Camera gewonnen met foto’s van Aleppo, in het noordwesten van Syrië, en de Sinjar, in het noorden van Irak, in beide series, net als met ‘Het Laatste Bolwerk’ weet Van Wessel op ongeëvenaarde wijze ook het lot van vluchtelingen vast te leggen.

De bekendmaking van de Zilveren Cameraprijswinnaar is op 1 februari aanstaande.

Eddy van Wessel genomineerd voor de Zilveren Camera

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV