Druk op Shell steeds hoger: al meer dan 15.000 mede-eisers

Vorige week heeft de 15.000e mede-eiser zich aangesloten bij onze rechtszaak tegen Shell. En het aantal groeit nog steeds. Hoe meer mede-eisers we hebben, hoe groter de druk op Shell om zich te houden aan het klimaatakkoord van Parijs. Ook jij kan Shell aansprakelijk stellen.

Ik word mede-eiser

Druk op Shell steeds hoger

Via klimaatzaakshell.nl kunnen Nederlanders zich opgeven als mede-eiser, dat deed ook Rosa van der Laag (19) uit Amsterdam:

Ik geloof dat, als Milieudefensie deze rechtszaak wint, dit enorme gevolgen heeft voor het beleid van bedrijven. Ik ben er trots op dat ik iets kan bijdragen, dat ik zo een stem heb. Ik heb het gevoel dat jongeren niet serieus genoeg genomen worden, zoals je zag bij de klimaatstakingen.”

13 organisaties spreken hun steun uit

Niet alleen mensen sluiten zich aan bij onze zaak. Ook organisaties spreken hun steun uit. Zoals Dwars, Rood Fawaka en De GoedeZaak. Freek Bersch, campagneleider bij Milieudefensie:

Dat nu zoveel organisaties en meer dan 15.000 mensen bereid zijn om ons te steunen, laat zien dat een cultuuromslag gaande is. Shell schuift zijn verantwoordelijkheid voor klimaatschade af op anderen en vertraagt tegelijkertijd de omschakeling naar een duurzame samenleving. Mensen accepteren niet meer dat bedrijven daarmee wegkomen.”

Mede-eisers kunnen zich nog tot 24 maart aanmelden op klimaatzaakshell.nl

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633