Droogte in Oost-Afrika wordt een steeds groter probleem

FotoOegenda3.jpg

Aanhoudende droogte met als gevolg een beginnende hongersnood. De situatie in Oost-Afrika begint te dringen. Samen met Wood en Daad starten we daarom als Christelijk Noodhulpcluster een actie voor dit gebied.

Met het geld zullen mensen die hulp nodig hebben worden ondersteund en de gevolgen van de droogte zoveel mogelijk beperkt. De organisaties starten concreet met een project in Karamoja in Oeganda. Omdat daar dit jaar niet kon worden geoogst, lijden veel mensen honger. Nu zullen 990 gezinnen die dat nodig hebben een voedselpakket ontvangen.

Hoewel de situatie begint te dringen, gaat het met de sponsorkinderen uit de projecten van Red een Kind en Woord en Daad nog goed. De beide organisaties volgen de ontwikkelingen nauwlettend, omdat de situatie snel kan verslechteren. Ze onderzoeken de mogelijkheden voor het verder uitbreiden van noodhulp. Ook in Ethiopië zijn we nu aan het kijken hoe we daar zo goed mogelijk kunnen helpen.

De droogte en dreigende hongersnood in Oost-Afrika staan niet op zichzelf, maar zijn het gevolg van klimaatveranderingen. Klimaatdeskundigen waarschuwen voor ernstige gevolgen voor de bevolking in met name Afrika. Daar wordt de verstoring al steeds meer zichtbaar. Enerzijds in toenemende droogte in Oost-Afrika, anderzijds in een toename van hevige regenval in het zuiden van Afrika.

Giften voor het bestrijden van de honger in Oost-Afrika als gevolg van de droogte zijn hartelijk welkom op giro 132 (IBAN IBAN NL80INGB0000000132).

Over deze noodhulpactie is overleg geweest met de overige leden van het Christelijk Noodhulpcluster, Dorcas, Tear en ZOA.


Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN