Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Drie tentoonstellingen 'Boijmans bij de Buren' open

Boijmans’ Rothko, Mondriaan en zilvercollectie naar de buren

Hoe is het om helemaal alleen voor Rothko’s werk ‘Grey, Orange on Maroon, No. 8’ te staan? Bij de tentoonstelling ‘Rothko & ik’ in het Stedelijk Museum Schiedam kun je dat vanaf 16 maart zelf ervaren. Die dag opent ook ‘Samen smeden. Meesters in zilver’ in het Belasting & Douane Museum. Zilver smeedt de collecties letterlijk samen. Prachtige zilveren bekers, tabaksdozen, zoutvaten en schilderijen van onder andere Jan Steen en Gerard Dou verhuizen naar de Parklaan. ‘Grosse Studie’ van Wassily Kandinsky steekt de straat over naar het Chabot Museum. Samen met andere topstukken uit beide collecties is deze vanaf 19 maart te zien in ‘Branding Rotterdam’, een tentoonstelling gewijd aan kunstenaarsvereniging ‘De Branding’.

Tot en met 12 mei is ook de tentoonstelling ‘Picasso op papier’ te zien in de Kunsthal. Hoogtepunten zijn de kleurenlino’s van stillevens, stierengevechten, mythologische voorstellingen en vooral vrouwen. Museum Boijmans Van Beuningen heeft bijna vierhonderd prenten van Picasso in de collectie, waarvan meer dan zeventig werken in de Kunsthal te zien zijn.

Drie tentoonstellingen 'Boijmans bij de Buren' open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV