Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Drie teams verlenen medische noodhulp in rampgebied op Java

Artsen zonder Grenzen biedt direct hulp aan het Ministerie van Gezondheidszorg bij het verlenen van gezondheidszorg en noodhulp aan slachtoffers van de tsunami. De tsunami op 22 december was het gevolg van een uitbarsting van de vulkaan Anak Karakatoa en raakte vooral het Pandeglang district op Java.

Dodental loopt op

Volgens de Indonesische autoriteiten zijn er als gevolg van de tsunami 281 mensen overleden, 1.061 gewonden en 57 mensen worden nog vermist. Ook zijn er 11.687 mensen hun huis kwijt. Naar verwachting zullen deze aantallen de komende tijd toenemen. Onze landen- en medisch coördinator zijn in het gebied om de ondersteuning van de gezondheidsinterventies te coördineren. ‘Op 23 december zagen onze teams in Pandeglang een toename van patiënten in de gezondheidscentra. Met behulp van het noodhulpteam, dat een paar uur later arriveerde, werden de meest urgente behoeftes vastgesteld’, vertelt Daniel von Rège, landencoördinator Indonesië.

 

Drie teams

Hoewel winkels en restaurants weer voorzichtig opengaan, zijn wegen slecht begaanbaar en zijn de gezondheidscentra moeilijk te bereiken. Er zijn drie teams aan het werk in het gebied. Twee teams ondersteunen de gezondheidscentra in Carita en Labua met gewonde patiënten en het derde mobiele team bezoekt de gemeenschappen die geen toegang hebben tot de gezondheidscentra.

 

Ondersteuning bieden waar nodig

‘Slachtoffers met grote medische behoeftes werden doorverwezen naar grote ziekenhuizen en de teams helpen de lokale gezondheidswerkers omdat er ieder uur meer gewonde patiënten arriveren. We verwachten dat dit de komende paar dagen zal doorgaan. Onze teams zijn permanent aanwezig in het Pandeglang district en ondersteunen de slachtoffers zo lang als nodig.’ Artsen zonder Grenzen heeft sinds begin 2018 een gezondheidsproject in dit district samen met het ministerie van Volksgezondheid.

Drie teams verlenen medische noodhulp in rampgebied op Java

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV