Dorian alleen in Amudat


Even iets anders. Als blank meisje alleen in Amudat. Hoe was het om anders te zijn?

Tja.. ik was inderdaad heel anders en viel altijd op. Dat is soms best wel vervelend. Je past je in veel dingen aan en je probeert onderdeel te worden van de cultuur daar. Het lastige is dat je nooit helemaal hetzelfde kunt worden omdat je er simpelweg anders uitziet.

Wat deed dit outsider gevoel met je?

Zelf had ik heel erg het gevoel dat ik erbij hoorde maar op het moment dat iedereen naar je kijkt voelt dit niet meer zo. Soms voel je je echt een attractie. Het is wel frustrerend. Gaat dit altijd zo blijven? Ga je er nooit bij horen? Ik ging me ook afvragen of migranten in Nederland zich ook zo voelen. Ik ging hen beter begrijpen. Het is een vervelend gevoel om te ervaren dat je erbuiten valt.

Wat denk je dat wij kunnen doen voor die mensen die er alleen voor staan?

Heel veel. Dat kan heel simpel zijn. De mensen om je heen vaker aanspreken helpt al, in Nederland zijn dat vaak ouderen of migranten. Dat gemeenschapsgevoel is denk ik wel iets wat in Nederland in de cultuur mist en iets dat ik juist in de mensen in Amudat bewonderde.

Wat heb je geleerd als het gaat over er alleen voor staan?

Ik denk dat ik wel veel sterker ben geworden afgelopen jaar. Ik had geen vrienden en familie om me heen om op terug te vallen dus leer je om het zelf te doen. Ik moest me openstellen voor nieuwe mensen en wilde diepgaande relaties aangaan. Ik ben onafhankelijker en sterker geworden en heb de lessen die ik daar geleerd heb meegenomen terug naar huis.

Laat vluchtelingen er niet alleen voor staan. Met jouw hulp kunnen we vluchtelingen overal ter wereld helpen, met bijvoorbeeld eten, schoon drinkwater en onderdak.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633