Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dokters van de Wereld en Prodent in actie voor goede mondzorg

Dokters van de Wereld

Goede mondzorg is voor heel veel mensen in Nederland onbetaalbaar. Dat kan grote negatieve gevolgen hebben voor hun mondgezondheid. Naast medische klachten kan een slechte mondgezondheid ook leiden tot psychische en maatschappelijke problemen. Dokters van de Wereld en Prodent willen dit probleem aanpakken en bundelen hun krachten om toegang tot goede mondzorg voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken, want elke glimlach telt.

Dokters van de Wereld geeft mondzorgbehandelingen aan mensen die anders geen toegang hebben tot de tandarts. Met een mobiele tandartspraktijk reist de organisatie vanaf 23 februari door Nederland. Ook wordt er poetsvoorlichting gegeven, om mondproblemen te helpen voorkomen. Prodent biedt Dokters van de Wereld financiële steun, om zoveel mogelijk mensen met acute mondzorgproblemen te kunnen helpen. Ook worden mondverzorgingsproducten ter beschikking gesteld ter ondersteuning van het preventieprogramma. Om de samenwerking extra aandacht te geven, organiseert Dokters van de Wereld door het gehele land mondverzorging-events waar noodbehandelingen worden uitgevoerd en poetsvoorlichting wordt gegeven in de Mondzorgkaravaan. Op sommige plekken, zoals op World Oral Health Day (20 maart) in Rotterdam, wordt extra uitgepakt en doen ook andere organisaties zoals tandartspraktijken mee met het evenement.

Judith Hoogendoorn, Marketing Manager Oral Care Unilever Nederland: “Je kunt je bijna niet voorstellen dat in ons land zo’n groot probleem speelt. Bij zoveel mensen. Met Prodent willen we dit probleem aanpakken en zien we het als onze missie om goede mondzorg beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland. We zijn dan ook erg blij dat we samen met Dokters van de Wereld een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit groeiende probleem. Zo kunnen we de mensen helpen die dit ’t hardst nodig hebben.”

Jasper Kuipers is directeur van Dokters van de Wereld. Hij ziet van dichtbij hoe breed het probleem speelt. “Dat reikt verder dan het stereotype beeld van daklozen en immigranten. Denk aan mensen met schulden die al hun tanden laten trekken en een kunstgebit nemen om de hoge kosten van tandartsbehandelingen te voorkomen.”
“Zo’n anderhalf miljoen mensen in Nederland hebben geen geld om naar de tandarts te gaan. De schrijnende gevolgen daarvan zien wij elke dag weer. De 54-jarige Klaas bijvoorbeeld kon vanwege een verrot ondergebit niet meer aan werk komen. Sinds zijn gebitsprothese durft hij weer te solliciteren. Dankzij de samenwerking met Prodent kunnen wij meer mensen als Klaas helpen”, aldus Kuipers.

De missie van Dokters van de Wereld en Prodent steunen
Door voor Prodent te kiezen, kunnen mensen deze missie steunen. De missie kan ook gesteund worden door te doneren aan Dokters van de Wereld of de petitie van Dokters van de Wereld te tekenen die stelt dat mondzorg terug moet in het basispakket van de zorgverzekering.

Dit artikel is afkomstig van de website van Dokters van de Wereld:

Dokters van de Wereld en Prodent in actie voor goede mondzorg

Dokters van de Wereld en Prodent in actie voor goede mondzorg

Dokters van de Wereld

Ontwikkelingshulp
Dokters Van De Wereld, Nieuwe Herengracht, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV