Doe mee aan #GraciasMarkRutte voor een veiliger Colombia

13-11-2018

Premier Mark Rutte gaat eind november samen met Nederlandse bedrijven naar Colombia om zaken te doen. Maar elke week worden in dat land mensen vermoord omdat ze opkomen voor de rechten van gewone mensen. PAX start dan ook een actie om te zorgen dat Rutte de mensenrechten niet vergeet.

PAX gaat er vanuit dat Rutte niet alleen zal praten over de belangen van grote bedrijven, maar ook opkomt voor de verdedigers van mensenrechten. Daarom bedanken wij Rutte alvast met #GraciasMarkRutte. Help jij ook mee door hem een e-mail te sturen?

Volgens Rutte kan ook een klein land internationaal veel invloed hebben. We hebben goed nieuws voor hem: In Colombia over mensenrechten beginnen is veel  makkelijker dan toen hij in China en Rusland was. Na een halve eeuw oorlog ligt er namelijk een Vredesakkoord. Maar nu moet het wel worden uitgevoerd, inclusief garanties voor de veiligheid van sociale leiders en vakbondsleden. De eerste acht maanden van 2018 zijn al 110 mensen vermoord, vorige week nog een jonge vrouw.

President Duque is niet zo’n fan van het Vredesakkoord en vindt zakendoen juist heel belangrijk. Daarom luistert hij vast naar Rutte en de Nederlandse bedrijven die meegaan op de handelsreis. Want Nederland brengt nieuw geld, en ‘money talks’. Dus hoeft Rutte niet te schromen serieus over het Vredesakkoord en bescherming van verdedigers van mensenrechten te praten. Want zoals Karel van Oostrom, Nederlands’ permanente vertegenwoordiger bij de VN, al zei: “Het is onacceptabel dat de Colombianen die de moed hebben om op te staan voor mensenrechten de hoogste prijs moeten betalen.”

Lees hier alles over de actie #GraciasMarkRutte.

Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten, Colombia

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633