Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Doe het zero. Het nieuwe Boek van Jessie en Nicky Kroon

Plastic Soup Foundation

Geen woorden maar daden. Snel en makkelijk. Dat zijn de uitgangspunten van Doe het zero, een boek vol ‘simpele recepten voor een plasticvrij leven’. Doe het zero geeft talloze tips om je plasticgebruik te verminderen.

Sinds ze in 2014 besloten om zonder afval, zero-waste, te leven, laten de zussen Jessie en Nicky Kroon op hun site zien dat dat verrassend eenvoudig is, en allesbehalve saai. Dit nieuwe boek balt hun jarenlange ervaring samen en is een logisch vervolg op het eerdere boek, Het Zero Waste Project (2018).

SIMPELE RECEPTEN VOOR EEN PLASTICVRIJ LEVEN

Stel je wil een vleesvervanger kopen, maar in de supermarkt zijn die allemaal verpakt in plastic bakjes. Doe het zero laat zien hoe eenvoudig het is om zelf vegan balletjes te maken. En dit is slechts een van de vele voorbeelden. Maak zelf je wasverzachter, ontvetter, wattenschijfjes, lippenbalsem, tandpasta, cadeauverpakking of confetti. Je kunt het zo gek niet verzinnen of de zussen geven een plasticvrij alternatief dat snel en gemakkelijk te realiseren is.

Foto uit het boek door Cindy van Rees

ESSENTIËLE INGREDIËNTEN

Voor veel alternatieven gebruik je dezelfde spullen. Een slimme truc is om te zorgen dat je daarvan altijd een voorraadje in huis hebt. Daarom is het handig dat ingrediënten als kokosolie, natuurazijn, baksoda of arrowrootpoeder apart besproken worden. Superhandig zijn ook de gebruikte icoontjes die aangeven hoe snel je iets kunt maken en of dat makkelijk of moeilijk is.

AAN DE SLAG MET KINDEREN

De recepten in het boek bestaan steeds uit twee categorieën: wat zijn de benodigdheden en hoe maak je het. Hierdoor is het boek ook heel geschikt om met kinderen aan de slag te gaan. Leer spelenderwijs dat je best zonder al die plastic bakjes en zakjes kunt. Ook met heel jonge kinderen kun je al aan de slag. Maak voor een verjaardagspartijtje bijvoorbeeld confetti met oud papier ene en perforator.

PLASTIC FREE JULY EN PLASTICDIEET

Het is geen toeval dat Doe het zero in de maand juli
verschenen is. Dit is de maand van Plastic Free July, de uitdaging die
miljoenen mensen over de hele wereld aangaan om een maand lang plasticvrij te leven. Het boek van bijna 300 bladzijden laat je zien hoe dat kan. Het is daarmee ook een mooie aanvulling op de app die de Plastic Soup Foundation heeft ontwikkeld als hulpmiddel om op plasticdieet te gaan. De app Little Plastic Footprint helpt je om je plasticgebruik te verminderen en alternatieven te vinden. Download de app hier.

Doe het zero is verkrijgbaar voor € 22,99.

Het bericht DOE HET ZERO. HET NIEUWE BOEK VAN JESSIE EN NICKY KROON verscheen eerst op Plastic Soup Foundation.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Plastic Soup Foundation:

https://www.plasticsoupfoundation.org/2020/07/doe-het-zero-het-nieuwe-boek-van-jessie-en-nicky-kroon/

Doe het zero. Het nieuwe Boek van Jessie en Nicky Kroon

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation, Sumatrakade, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV